Хек – універсальна риба, з якої можна приготувати і перші, і другі страви, і навіть пироги. Я ж хочу запропонувати зробити рибні котлети з хека, але не прості, а такі як в школі! Секрет незабутнього смаку полягає в тому, щоб використовувати покупної магазинний фарш.
Ну що влаштуємо сьогодні рибний день? Колись в школі це був четвер. Зараз ми можемо зробити рибне блюдо самі, не чекаючи певного дня тижня, і це будуть котлети з рибного фаршу хека. Моя дочка довго просила приготувати їй рибні котлети як в школі. І ось ми купили з нею готовий фарш. Зрозуміло, я не прихильник покупного фаршу, але тут вже треба було терміново вирішувати питання з котлетами, а на очі потрапив саме фарш з риби за акційною ціною. Чому б не купити? Проте на сайті є рецепт котлет з філе хека, Де доведеться спочатку приготувати фарш самостійно.
Коли котлети були смажене, дочка підтвердила, що саме такі готують в школі. І саме такі вона любить. Я зрозуміла, що їх роблять з готового фаршу. Смак у котлет злегка солодкуватий. Можливо, в фарші є якась добавка. Мій висновок – іноді можна купувати фарш і в магазині, але краще приготувати його самостійно. Тоді ти точно знаєш, що крім рибного філе там нічого немає. А ось в магазинному трапляються невеликі кісточки. Повернемося до рецептом котлет з риби.
Складові:
- фарш хека – 500 г
- яйце куряче – 1 шт.
- хліб білий пшеничний – 2-3 скибочки
- молоко або вода – ½ ст.
- перець, сіль
- цибуля – 1 шт.
- масло рослинне
- борошно при необхідності.
Як приготувати:
- Замочимо хліб в молоці. Потім відіжміть його і разом з цибулею перекрутити на м’ясорубці. Викладаємо все це в глибоку миску.
- Сюди ж відправляємо фарш з хека. Нагадаю – у мене він готовий. Але зробити його самостійно не складе труднощів. Потрібно просто відокремити філе хека і перекрутити.
- Додаємо одне куряче яйце.
- Солимо, перчимо.
- Одержаний рибний фарш для котлет ретельно вимішуємо, відбиваючи об стінки миски, щоб отримати однорідну масу. Якщо ви бачите, що фарш вийшов рідкуватим, можна додати пару столових ложок борошна. І добре вимішати з борошном.
- Розігріваємо сковороду. Наливаємо в неї рослинне масло. Змочуємо руки у воді і формуємо котлети. Викладаємо їх на сковороду і смажимо спочатку на сильному вогні до рум’яної скоринки.
- Потім перевертаємо і смажимо ще на сильному вогні, щоб вироби злегка подрумянились і вкрилися скоринкою, потім зменшуємо вогонь і смажимо котлети з фаршу хека до готовності. Можна при цьому накрити кришкою.
- Що зазвичай подають до рибних котлет? Звичайно, картоплю. Можна приготувати на гарнір картопляне пюре, зробити тушковану картоплю або запекти картопля по-селянськи в духовці. Рідше подають як гарнір відварений рис. А можна зробити більш легкий дієтичний гарнір – тушковані овочі. А якщо приготувати до цієї страви соус, наприклад, Бешамель, сметанний, овочевий або томатний, то блюдо стане ще смачніше. Вибирайте самі, з чим подавати рибні котлети. Смачного.