Люблю готувати що-небудь з гарбуза. Яскравий колір, неповторний запах, розуміння, що страва буде не тільки смачним, але і корисним – в загальному, продукт чудовий з будь-якого боку. Нещодавно відкрила для себе ще одне чудове блюдо з гарбуза – пікантний незвичайний салат з горішками і зеленню петрушки.
Цей теплий салат з гарбуза з горіхами більше схожий на десерт, оскільки має дивовижний карамельний присмак. Доповнює його кислинка бальзамічного оцту. Ніякої солі та інших приправ.
Приготувати таке кулінарне диво можна в будь-який час року. Не потрібно чекати сезону. Навіть противники гарбуза зможуть змінити свою думку про це сонячному овочі після дегустації даного салату. Оскільки це дуже смачно. Волоський горіх в рецепті підкреслює красу і пікантність страви, а також робить його корисніше і ситніше.
Складові:
- гарбуз (м’якоть) – 150-200 г
- горіхи волоські – жменя
- петрушка – 1 пучок
- бальзамічний оцет – 1-2 ст.л.
- мед – ½ ч.л.
- рослинне масло для смаження.
Спосіб приготування
Гарбуз нарізаємо пластинками, брусочками або як кому подобається.
Наливаємо в сковороду олію і викладаємо шматочки гарбуза. Смажимо їх з двох сторін на середньому вогні до зарум’янювання і м’якості.
Щоб позбутися від зайвого жиру, викладаємо гарбуз спочатку на паперовий рушник або серветку. Потім готуємо до подачі, викладемо на тарілку першим шаром.
Волоські горіхи подрібнити в не дуже дрібну крихту. Посипаємо зверху.
Рубаємо петрушку і посипаємо нею салат.
Залишається зробити заправку. Змішуємо бальзамик з медом. Важливо, щоб мед розчинився повністю.
Поливаємо готової заправкою.
- Наш смачний теплий салат з гарбуза і горіхів готовий до подачі. Спробуйте, це дуже смачно. Його можна подавати і холодним.
На замітку
- Чищені волоські горіхи для салату потрібно попередньо обсмажити на сухій сковороді і зняти лушпиння. Інші сорти горіхів теж підійдуть.
- Якщо немає горіхів, можна використовувати насіння льону або кунжуту. Вийде теж дуже смачно і корисно.
- Якщо ви не хочете смажити гарбуз, її можна запекти без використання масла. Викладіть шматочки гарбуза на деко і запікайте при температурі 180 градусів близько 20 хвилин, поки овоч не стане м’яким і рум’яним. Або запечіть у фользі за цим рецептом http://na-vilke.ru/tykva-zapechyonnaya-v-folge.html.
- Гарбуз можна посмажити або запекти не тільки за допомогою плити і духовки, але і в мультиварці на режимі «Жарка» або «Випічка».
- Бальзамічний оцет можна замінити соком лимона. Він з медом поєднується ідеально.
- Щоб гарбуз в свіжому вигляді була доступна круглий рік, її можна зберігати замороженою. Просто наріжте овоч пластинками, кубиками або брусочками, потім викладіть на дошку в один шар і заморозьте. Після чого зсипте в пакет або контейнер. Коли вона знадобиться, необхідно розморозити перед використанням і готуйте страви з гарбуза з задоволенням і на здоров’я.