Картопля з прованськими травами буде особливо хороший, якщо ви його посоліть справжньою морською сіллю, отриманої з вод океану садочної способом. Така сіль багата мікроелементами і мінералами, вона не тільки корисна, але і додасть картоплі більш м’який, вишуканий і неповторний смак. Картопляний гарнір вийде не гірше відомого рецепта картоплі Айдахо.
Складові:
- картопля – 6 шт. (Близько 600 г)
- суміш сушених прованських трав – 1/2 ст. л.
- сіль морська – 1 ст. л.
- оливкова олія – 6 ст. л.
Рецепт приготування
- Увімкніть духовку і розігрійте її до 200 градусів.
- Зніміть з картоплі (6 шт.) Шкірку, видаліть «глазки», наріжте кружальцями. Товщина кружечка приблизно 2 см. Картопля складіть в глибоку миску, посоліть морською сіллю (1 ст. Л.), Перемішайте, рясно полийте оливковою олією (6 ст. Л.).
- Присипте картопля сумішшю прованських трав. Добре, якщо ви маєте в своєму розпорядженні свіжими прованськими травами, такими як розмарин, шавлія, базилік, чебрець, м’ята, майоран, материнка. Якщо свіжих трав у вас немає, просто використовуйте сушену суміш прованських трав, яка продається у вигляді самостійної приправи і так і називається «Суміш прованських трав».
- Використовуйте для картоплі оливкову олію найвищої якості, тільки першого холодного віджиму, так як смак і якість оливкового масла багато в чому визначає смак цієї страви. Ще раз перемішайте картопля, щоб кожен шматочок вкрився маслом.
- Картопля покладіть в рукав для запікання, рукав зав’яжіть в обох сторін і зробіть невеликий отвір. Щоб пар, який буде накопичуватися всередині, чи не розірвав пакет. А міг потроху виходити з пакета.
- Запікайте картопля 30 хвилин при температурі 200 градусів. Коли картопля пожовтіє, стане м’яким і зарум’яниться, вийміть пакет з духовки і розкрийте його.
- Картопля з прованськими травами, запечений в рукаві в духовці, використовуйте як гарнір до м’яса або риби.