Для сонячних літніх днів десерти повинні бути яскравими і сонячними, легкими і повітряним, ну і, звичайно ж, з ягодами. Цей десерт тірамісу якраз такий, а головна прикраса цього торта королева ягід – полуниця. Якщо немає бісквітного печива, купите готові бісквітні коржі і наріжте їх на шматочки, і використовуйте їх як печиво, адже савоярді – це бісквітне печиво.
склад:
- 18 шт печива савоярді (дамські пальчики)
- 300 г вершкового сиру Маскарпоне (або по 150 г сиру Маскарпоне і сирного вершкового сиру типу Альметте)
- 60 г цукру
- полуниця (приблизно 150-200 грам)
- 200 мл апельсинового соку (або іншого фруктового за смаком)
- 1 ст.л. апельсинового лікеру (за бажанням)
а також:
- глибока форма для хліба або кексу 9х21 см
- харчова плівка.
приготування
- Заздалегідь, приблизно за годину, дістаньте сири з холодильника. Форму для випічки вистелити харчовою плівкою так, щоб краї плівки звисали з бортів приблизно на 20 сантиметрів. Сир Маскарпоне і Альметте покладіть в глибоку чашку, додайте цукор і лікер. Розмішайте все віночком, поки цукор не розчиниться і маса не стане однорідною.
- Полуницю помийте і обсушіть рушником. Відріжте зелень у ягід, а самі ягоди наріжте пластинками товщиною 0,5 сантиметра.
- В окрему плоску чашку налийте сік. Кожну паличку печива змочіть в соку з усіх боків і покладіть на форми.
- Зробіть так ще з п’ятьма паличками, щоб викласти все дно в формі.
- Змастіть палички кремом із сиру Маскарпоне і викладіть на нього полуницю.
- Зверху покрийте ще шаром крему з сиру. На цей шар має піти половина всього крему.
- Зробіть ще шар печива, намоченого в соку, шар сиру і полуниці і закінчите все ще одним шаром з печива.
- Підніміть звисають краю харчової плівки і упакуйте щільно торт. Трохи притисніть торт руками, щоб крем більш рівномірно розподілився між печивом і ягодами, але не сильно, щоб не пошкодити шари. Приберіть десерт на ніч в холодильник.
- Охолоджений торт тірамісу з полуницею розгорніть і переверніть на плоску тарілку.
- Акуратно зніміть плівку з полуничного торта тірамісу.
- Прикрасьте торт свіжими ягодами полуниці і подавайте.