Головний інгредієнт лимонного печива – це цедра і сік лимона, завдяки яким ласощі набуває незвичайний смак і тонкий аромат. Додамо естетичної привабливості, надавши печінкою форму курчати.
Світле свято Великдень вже в цю неділю! У вас є ще час підготуватися до нього. Наприклад, спекти смачне, з ніжним ароматом лимона печиво «Курчата», яке обов’язково стане прикрасою святкового столу і особливо обрадує діток, яких можна і навіть потрібно залучити до його приготування. Прикрасьте великодній стіл веселими і добрими курчатами, які можна також використовувати в якості оригінального подарунка в цей святковий весняний день.
Складові:
для тесту:
- борошно пшеничне вищого сорту – близько 280 грам
- сметана 15-20% жирності – 60 грам
- масло вершкове – 60 грам
- яйце куряче – 1 штука
- цукровий пісок – 100 грам
- розпушувач для тіста – ½ чайної ложки
- дрібно терта лимонна цедра – 1 столова ложка
- сік лимона – 3 столові ложки
а також:
- цукрова пудра – 40 грам
- для прикрас:
- сушена чорниця – 30 штук
- мармелад оранжевого кольору – кілька штук
- олівці кондитерські для декору червоного і жовтого кольору.
приготування
- У глибоку чисту чашку помістити необхідну кількість вершкового масла і насипати цукровий пісок. За допомогою міксера збити вершкове масло з цукром до однорідної пишної маси.
- У масляну масу додати сметану, лимонну цедру, влити лимонний сік і вбити яйце, продовжити збивати міксером до однорідності.
- Борошно просіяти в окрему чашку, додати розпушувач для тіста і добре перемішати.
- З’єднати борошняну суміш з рідкою масою і замісити тісто, при необхідності додавши трохи борошна, щоб вийшло еластичне, що не липнуче до рук тісто.
- Тісто, надавши йому форму кулі, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на мінімум 30 хвилин.
- Охолоджене тісто дістати з холодильника і розкачати на обробній дошці, яку злегка припорошив борошном, пласт товщиною близько 5 міліметрів.
- За допомогою виїмок круглої форми різного діаметру вирізати з тіста парну кількість кіл, по 15 штук кожного розміру.
- Поєднавши між собою 2 гуртка з тіста різного розміру, сформувати «тулуб» курчати. Таким же чином сформувати інші печива.
- «Тулуб» курчати посипати рясно цукровою пудрою і вставити «глазки», втопивши в тесті сушену чорницю.
- Сформовані печива укласти на деко, застелене пергаментом для випічки.
- Деко з печивом помістити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати печиво близько 20 хвилин. Печиво має зарум’яниться.
- Остудити спечене печиво.
- За допомогою мармеладу зробити курчатам «носи», за допомогою червоного кондитерського олівця для декору намалювати «лапки», а жовтим – «чубчики».
- Печиво «Курчата» готове. Смачного!
Господині на замітку:
- можете декорувати печиво, використовую наявні у вас під рукою засоби;
- з тіста можна спекти звичайне лимонне печиво, сформувавши його на ваш смак.