На обід у нас ситний і смачний пшоняний суп з м’ясом. Пригощайтеся.
Перші страви у вигляді смачних і різноманітних супів необхідні в нашому щоденному раціоні. По-перше, суп – це ситно, але не калорійно. По-друге – корисно: поліпшується травлення, відновлюється баланс рідини в організмі. По-третє, організм зігрівається, що дуже актуально в зимовий період. По-четверте, … Можна довго міркувати про корисність супів, але краще піти і який-небудь приготувати, наприклад, суп з пшона зі свининою.
Про рецепті
Спосіб приготування: варіння.
Загальний час приготування: 2 ч
Кількість порцій: 5.
Складові:
- свинина (на кісточці) – 400 г
- пшоно – 100 г
- картопля середній – 4-5 штук
- цибуля ріпчаста – 1 штука
- морква середня – 1 штука
- вершкове масло (для засмажкою) – 1,5 столові ложки
- сіль за смаком
- чорний перець – за смаком
для сухариків:
- черствий чорний хліб – 100 г
- сіль за смаком
- улюблені спеції – за смаком
а також:
- часник – 2-3 зубчики
- дрібно нарізана зелень кропу і петрушки – 5 столових ложок.
Рецепт приготування:
- У каструлю покласти свинину, залити холодною водою в обсязі 2,5 літра, довести до кипіння на сильному вогні, зняти утворюється при кипінні пінку. Вогонь зменшити до маленького і варити свинину до готовності. Бульйон готовий. Звариться свинину витягнути на блюдо, остудити, звільнити від кістки, нарізати на порційні шматочки.
- Перебрати пшоно, добре його промити під проточною водою. Врахуйте, що пшоно – сильно забруднена крупа, її необхідно ретельно промивати до чистої води.
- Картоплю очистити, помити і нарізати великими шматочками.
- Приготований бульйон процідити в іншу каструлю і довести до кипіння на сильному вогні. Потім вогонь зменшити до повільного. У киплячий бульйон додати шматочки нарізаної картоплі і промите пшоно. Варити 15-20 хвилин до готовності картоплі і пшона.
- Поки пшоно з картоплею варяться, приготувати засмажку. Моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистити, сполоснути під холодною водою і дрібно нарізати. У сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити на ньому натерту моркву і дрібно нарізану цибулю до м’якості, приправивши чорним перцем.
- Зажарку додати в каструлю з зварити пшоном і картоплею, посолити за смаком і варити ще 5 хвилин. Вимкнути вогонь, закрити щільно каструлю кришкою і залишити настоюватися суп хвилин на 20.
- Тим часом приготувати сухарики для супу. Хліб нарізати кубиками, скласти в форму для випічки, посипати сіллю і спеціями, вибір яких повністю залежить від Ваших переваг. Поставити форму з нарізаними кубиками хліба в розігріту до 220 градусів духовку і підсушити до зарум’янювання і готовності сухариків.
- У тарілку налити приготований суп з пшона, посипати дрібно порізаними часником і зеленню кропу і петрушки.
- Потім додати шматочок м’яса і посипати приготованими сухариками. І можна їсти! Смачного!
Порада:
- бульйон можна приготувати заздалегідь.