Зелений горошок і моркву, додані в мультиварку при гасінні курячих гомілок, роблять блюдо особливо смачним, ніжним, поживним, а також красивим і яскравим.
Курячі гомілки, приготовані в мультиварці KAMBROOK, обожнює мій маленький дворічний онук. Як доповнення до них ви можете покласти не тільки зелений горошок, цибуля і морква, а й інші овочі. Добре для цього підійде брюссельська капуста або брокколі, соусні кабачки, болгарський перець, спаржева квасоля і зерна молодої кукурудзи. Ніжне куряче м’ясо чудово поєднується з таким овочевим гарніром. За допомогою мультиварки блюдо готується дивно просто, виходить ситним, смачним. І виглядає естетично, не соромно і гостям подати.
Складові:
- курячі гомілки – 835 г (8 шт.)
- зелений горошок – 108 г
- ріпчаста цибуля – 126 г (1 шт.)
- міні морквина – 70 г
- томати -1 шт.
- часник (за бажанням) – 1 зубчик
- рослинне масло -2 ст. л.
- сіль перець.
Рецепт приготування
- Виберіть в меню мультиварки режим «Жарка». Через 5 хв., Коли повністю прогріється, додайте 2 ст. л. рослинного масла. Ще через 1 хв., Коли нагріється масло, викладіть в мультиварку курячі гомілки. Важливо обсмажити гомілки в гарячому маслі, щоб на поверхні гомілок моментально «схопилася» скоринка і все соки залишилися запечатаними усередині. Тільки так вийдуть гомілки соковитими. У недостатньо гарячому маслі, гомілки будуть нагріватися поступово, віддаючи сік в масло, а самі стануть сухими і жорсткими.
- Поки гомілки смажаться, підготуйте овочі. Лук наріжте кубиками, міні морквину кружечками, томат натріть на тертці. Мимохідь не забувайте перевертати гомілки, щоб вони покрилися скоринкою з усіх боків.
- Покладіть в каструлю мультиварки цибулю і моркву, перемішайте і обсмажте протягом 1 хв.
- Потім додайте томатне пюре (натертий томат) і зелений горошок.
- Посоліть, поперчіть, наріжте часточками часник і теж покладіть його в мультиварку.
- Влийте в мультиварку трохи води (100 мл), але можна обійтися і без неї.
- Вимкніть режим «Жарка», включіть режим «Гасіння». Гасіть курячі гомілки протягом 45 хв. Програма задає цей час автоматично.
- Ну ось, пройшов всього годину і вже готове вишукану страву з найпростіших інгредієнтів. До курячим гомілок як гарнір підійде картопляне пюре, макарони і навіть рис.
Господині на замітку:
- Для приготування тушкованих гомілок можна використовувати і заморожений зелений горошок. Але врахуйте, що варити його потрібно буде на 5-7 хвилин довше, ніж свіжий.
- Замість томатного пюре в блюдо можна додати 3 ст.л. сметани. Соус вийде тоді не з червоним, а з білим відтінком, але смак від цього гірше не стане.