Якщо для вас важливий не тільки хороший смак, але і естетичний зовнішній вигляд випічки, рекомендую спекти пиріг Квітка з начинкою з шоколадної пасти. Дивовижне поєднання композиції смаку, кольору і форми.
Зробити домашню випічку святкової дуже просто, якщо в кулінарному виробі з’єднати дві основні якості – гармонію смаку і естетичний зовнішній вигляд. Саме такі якості відрізняють солодкий дріжджовий пиріг з Нутеллою. До речі, солодку шоколадну пасту Нутелла можна замінити шоколадною пастою власного приготування – ось рецепт з нашого сайту.
Пиріг виходить повітряний, м’який, в міру солодкий і з приємним шоколадним відтінком, який так подобається і малюкам, і дорослим. Перевага здобного тіста, приготованого на нашу рецептом в тому, що воно довго не черствіє, тому навіть через кілька днів вам не буде соромно подати випічку до чаю рідним і друзям.
Надати пирога форму квітки абсолютно не складно. Дотримуйтесь наших інструкцій і у вас все вийде!
Складові:
- борошно – 450 г
- цукор – 70 г
- дріжджі – 25 г
- дрібка солі
- масло – 30 г
- молоко – 180 г
- жовтки яєчні – 2 шт.
- яйце – 1 шт.
- нутелла – 1 стакан.
Спосіб приготування:
- Спочатку потрібно зробити тісто. Для цього візьміть молоко і підігрійте трохи. Трохи тепле – саме те, що потрібно, але тільки не гаряче, інакше дріжджові грибки загинуть, а ви залишитеся без красивого здобного пирога. У тепленьке молоко покришите дріжджі і трохи перемішайте ложкою, щоб дріжджі швидше розчинилися. Потім додайте сіль, далі цукор, жовтки двох яєць, борошно і під кінець топлене масло.
- Загорніть рукави і зробіть з усіх зібраних інгредієнтів тісто. Спочатку, якщо не любите бруднити руки липкою масою, можете змішати все ложкою, а потім вже, задіявши руки, доведіть вашу роботу до логічного кінця і отримаєте на виході тісто. Нехай новачків не лякає, якщо тісто виходить трохи липким (всьому виною різна борошно). При необхідності борошно можна досипати і місити, поки не вимісити милий, симпатичний, приємний на дотик і зовсім не липне до рук грудочку ароматного тесту. Далі укладіть тісто в мисочку і прикрийте, тим самим ізолювавши його від обвітрювання. Потім поставте в місце де тепло і затишно, щоб тісто виконало всю характерну для нього роботу – піднялося, зросла і набралося сил.
- Коли ви побачите, як ваше тісто піднімається над мискою, можна починати другий етап з приготування булочки. Викладіть тісто на стіл, посипаний трохи борошном. Руками або качалкою зробіть невеликий пласт, і загорніть його рулетом.
- Отриманий рулет розріжте на 4 рівні частини.
- Візьміть першу частину тесту і тоненько його розкачати. Перенесіть тісто на деко, і там за допомогою тарілки (кришки …) зробіть на ньому відбиток, намітивши акуратні і рівні краї.
- Змастіть намічений коло шоколадної нутелою. Виконайте всі описані кроки з усіма шматочками тіста, викладаючи кожен розкатаний поверх попереднього. В кінці у вас вийде пірамідка з шарів тесту і Нутеллою.
- Намітьте центр вашого вироби, встановивши і притиснувши по середині невеликий стакан (баночку). Ображати по раніше немічених зовнішньому колі краю, щоб пиріг був рівний і акуратний. Зробіть з чотирьох сторін надрізи, починаючи від зовнішнього кордону центрального кола.
- Тепер кожен сегмент розріжте на 3 частини, якщо хочете отримати булочку з 6 пелюстками. Якщо хочете поекспериментувати, можна зробити в пирозі більше пелюсток.
- Візьміть два сусідніх пелюстки і, провернув їх 2 рази, злийте разом.
- Виконайте вищеописаний процес з кожною парою пелюсток і створіть неземну красу! Залиште виріб на 30-50 хвилин, щоб булочка підросла-підійшла, змастіть збитим яйцем поверхню і відправте на випікання в в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 40-60 хвилин, точний час залежить від параметрів вашого духової шафи.
- Ось такий рукотворний шедевр можна приготувати зі звичайної дріжджовий здоби. Смачно, що не банально і оригінально. Пробуйте швидше і насолоджуйтеся!
Господині на замітку:
- Замість шоколадної пасти для начинки можна використовувати будь-який густе повидло, яблучне наприклад.