Своє перше шоколадне масло я намагалася зробити ще років в десять. Чи треба говорити, що з радянського масла, яке кришилося, а при збиванні виділяла купу води, простого цукру і какао виходила дуже дивна маса, насилу нагадує магазинне шоколадне масло? Але магазинне дістати було важко, та й батьки намагалися підтримувати мої експерименти на кухні, так що це масло з’їдалося, та ще й нахвалювати. Тепер я роблю шоколадне масло зовсім за іншим рецептом. Це масло виходить однорідним, до цього шоколадним смаком, воно непогано маже на хліб навіть з холодильника. І нинішні діти не проти попити чаю з хлібом, змащеним таким смачним шоколадним маслом.
Складові:
- 100 г молочного шоколаду
- 70 г згущеного молока
- 180 г вершкового масла.
приготування
Шоколадку поламайте і покладіть у жароміцних скляну чашку. Туди ж влийте згущене молоко.
Поставте чашу з шоколадом на каструлю з водою. Каструлю поставте на вогонь. Нагрівайте воду в каструлі, поки шоколад не почне плавитися. Це ми організували водяну баню, щоб розплавити шоколад.
Чи не знімайте шоколад з водяної бані, поки він не розплавиться. Постійно заважайте шоколад, так буде швидше, та й нижні шари шоколаду не звариш.
Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно стало м’яким. Шоколад трохи остудіть і в ще теплий і в’язкий шоколад додайте олію.
Змішайте масло з шоколадом. Спочатку може здатися, що воно не змішується, як би розшаровується, але продовжуйте заважати далі, поступово все перетвориться в однорідну масу.
Розлийте шоколадну масу по формах, остудіть до кімнатної температури і поставте в холодильник застигати.
- Що робити далі з готовим шоколадним маслом, ви знаєте. Смачного! А ще обов’язково приготуйте шоколадну пасту, це не менш смачно.