Яскравий, соковитий і смачний салат з виноградом, копченою куркою, сиром і тефтелі – чудовий спосіб не тільки ситно нагодувати рідних, а й здивувати їх своєю кулінарною фантазією.
Неординарне поєднання винограду, м’яса, сиру і кореня імбиру завдяки моїй сміливою фантазії втілилося в дуже приємному, ситно, пікантному, по-літньому освіжаючому салаті. До з’єднанню курки і ананаса в салатах-коктейлях ми звикли вже давно, а ось поєднання м’яса і винограду – це щось новеньке. Але якщо любите кулінарні експерименти – рекомендую приготувати і спробувати.
Салат виходить дуже ситним, адже кожен з компонентів, включаючи соус майонез, містить досить багато калорій. Тому, якщо ви дбаєте про стрункість фігури, рекомендую обмежити обід однієї невеликою порцією страви. Хоча повірте, у салату настільки спокусливий смак, що рука так і тягнеться за добавкою!
Складові:
- фарш яловичий – 300 г
- цибуля ріпчаста – 70 г
- яйце – 1 штука
- перець чорний мелений – 1/4 ч.л.
- сухарі панірувальні – 2 ст.л.
- виноград (різних сортів без кісточок) – 300 г
- куряче м’ясо копчене – 100 г
- кріп – 1/3 пучка
- сир – 70 г
- корінь імбиру – 1 ч.л.
- майонез – 2 ст.л.
- сіль за смаком.
приготування:
- Фарш яловичий покласти в миску.
- Ріпчасту цибулю почистити, дрібно нарізати і додати до фаршу.
- Вбити куряче яйце.
- Додати сіль за смаком і поперчити.
- Всипати панірувальні сухарі.
- Все добре перемішати. З отриманої маси сформувати м’ясні кульки розміром з перепелине яйце.
- Виноград вибрати великий.
Для салату краще використовувати сорти без кісточок. Рекомендую також використовувати виноград різних сортів – зелений, червоний, чорний. Вийде не тільки гарніше, але і смачніше.
- Ягоди винограду помити.
- М’ясні кульки обсмажити на сковороді або в сотейнику в рослинному маслі до готовності (близько 6-7 хвилин). Не забувайте під час обсмажування ніжно перевертати тефтелі.
- Копчене м’ясо курки нарізати дрібними кубиками. Зелень кропу теж дрібно нарізати.
- Сир натерти на тертку.
- З’єднати в мисці виноград, м’ясні кульки, сир, копчене м’ясо, кріп. Додати натертий корінь імбиру.
- Салат заправити майонезом, розмішати. Подавати в салатник. Приємного насолоди смаком!
Господині на замітку:
- Для приготування салату рекомендую придбати виноград без кісточок сорту «Кишмиш».
- Якщо у вас немає винограду для приготування салату, замініть його подрібнену шматочками соковитої груші або ананаса.