Святкове, смачне і ситне блюдо. Кальмари в шубці з картоплі і сиру виходять просто чудовими. М’ясо цього морського мешканця і так користується попитом – дуже вже воно ніжне і смачне. А запечені кальмари в сирі і картоплі, та ще покриті апетитною золотистою скоринкою, по праву займуть центральне місце за вашим столом.
Складові:
- кальмар – кілька тушок
- сир – 100 г
- картопля – кілька бульб
- куряче яйце (тільки білок) – 1 шт.
- пшеничне борошно – 3 ст. л.
- соняшникова олія, сіль, приправи.
Спосіб приготування
- Кальмари розморозити. Тепер потрібно їх очистити – від нутрощів і від коричневої тонкої плівки. Робити це буде дуже просто, якщо залити тушки окропом. Складіть їх в глибоку ємність і добре полийте кальмари з чайника. Плівка почне різко скорочуватися, лопатися. Самі кальмари теж почнуть міняти свій колір на більш світлий. Так і має бути.
Незважаючи на дуже гарячі водні процедури, самі тушки залишаться м’якими і еластичними. Руками зніміть всю плівку – і всередині, і зовні тушок. Видаліть нутрощі.
Очищене філе кальмара потрібно розділити на великі шматочки – саме такого розміру в результаті буде ваше блюдо.
- Перед обжаркой кальмари потрібно буде обваляти в борошні, потім покрити шубкою. Тому готуємо дві тарілки.
- В одній тарілці з’єднайте пшеничне борошно, сіль, приправи. Перемішайте.
- У другій тарілці ми будемо робити саму шубку – ароматну і смачну. Кілька бульб картоплі помийте, очистіть і натріть на тертці з великими отворами. Картопля для шуби використовується в сирому вигляді.
- Шматок сиру також подрібніть на тертці. Сир можна брати будь-хто. Однак твердий сир легше натерти, ніж м’який.
- Відокремте білок від жовтка – для цього можна використовувати спеціальний роздільник. А можна зробити це вручну: розділіть шкаралупу навпіл, стукнувши ножем поперек яйця. Перекочуйте жовток з однієї половинки в іншу до тих пір, поки весь білок не виллється.
- Жовток приберіть, він вам може стати в нагоді в інших стравах. На допомогу стаття Що приготувати з яєчних жовтків. А ось білок додайте в другу тарілку, до шубці.
- Добре перемішайте всі інгредієнти. Готово.
- У сковороду налийте олію. Кожен шматочок кальмара обвалюють спочатку в борошні, потім щедро покривайте шубкою. Надсилайте на розігріту сковороду. Обсмажуйте кальмари потрібно з обох сторін на середньому вогні. Як тільки на них утворилася красива рум’яна кірочка, можна перекладати кальмари в ємність для випічки.
- Накрийте кальмари кришкою або натягніть фольгу і запікайте в розігрітій духовці хвилин 15-20. Аромат буде стояти чудовий.
- Красиве і дуже смачне страва готова. Подавати запечених кальмарів з сиром і картоплею можна як в гарячому, так і в холодному вигляді. Смачного!