Смажене в клярі філе хека у нас сім’ї люблять усі. Але мені не дуже подобалося його готувати через те, що потім доводилося відмивати всю кухню від крапель розбризкує жиру. Все змінилося після покупки мультиварки, а точніше після посиденьок з подругою, яка і підказала відмінний спосіб, як посмажити рибу і не забруднити кухню!
Дивно просто і швидко можна приготувати смачний хек в мультиварці Редмонд. Взагалі смажена в клярі риба вже давно стало одним з улюблених страв у багатьох сім’ях, але за допомогою мульти готувати його справжнє задоволення. За один раз в чаші можна посмажити цілу не крупніше тушку. Але цілком ми її смажити не будемо. Видалимо кістки і розділимо рибу на шматочки.
Можна придбати в магазині філе хека і смажити його в клярі без особливих зусиль. Подібним чином готується будь-яка риба. Але я вирішила зупинитися на традиційному способі – відокремити філе самостійно. Тим більше що це зовсім нескладно.
Складові:
- хек – 1 шт.
- борошно -2 ст.л.
- яйце – 1 шт.
- майонез (за бажанням) – 1 ст.л.
- сіль перець
- рослинна олія.
Спосіб приготування:
- Перше, що я роблю, перед тим як приготувати, – розморожувати природним способом тушку хека, так як в наших краях вона продається тільки свіжомороженої. Заздалегідь, найкраще на ніч, я перекладаю з морозильної камери рибу в відділення холодильника, поклавши її в миску. Лід відтане поступово. На ранок хек готовий до використання. Тепер відтанула рибу промиваю, промаківающімі паперовим рушником. І акуратно поділяю тушу на дві частини, надрізу ножем уздовж. Виймаю хребет, відрізаю плавники. на Вото видно, яке гарне виходить філе.
- Тепер готую кляр для риби. Для цього в глибокій невеликої ємності змішую яйце, майонез (за бажанням), сіль, перець.
- Всипаю борошно і ретельно перемішую. Консистенція виходить майже як на оладки, але трохи рідині.
- Вийшло філе нарізаю порційними шматочками. У мене вийшло 8 штук. Натираю сіллю. Можна дати трохи полежати рибі, просочитися сіллю. Але можна починати приготування відразу.
- Опускаю кожен шматок риби в кляр. Потім викладаю в чашу мультиварки, в яку заздалегідь налила рослинне масло. Включаю режим «Жарка» 10 хвилин. Закриваю кришку.
- Приблизно через п’ять хвилин можна відкривати кришку і перевертати шматочки риби. Смажимо до готовності і закінчення програми. Час вказано приблизне, оскільки в кожному випадку воно може відрізнятися. Орієнтуйтеся на свій розсуд. Коли кляр добре зарум’яниться, хек можна вважати готовим до вживання.
- Вийшли золотисті, злегка хрусткі шматочки риби. Зовні скоринка, а всередині ніжне рибне м’ясо – соковито і смачно! Залишається піднести хек в клярі до столу і порадувати близьких.
На замітку
- Рецепт можна спростити, якщо вмочати шматочки риби спочатку в борошні, потім в яйці, і відправляти відразу на сковороду. Таким чином, можна зробити шар клярі ще товщі, вмочуючи в зазначені інгредієнти по два рази.
- Замість хека можна використовувати філе будь-якої риби.