Хочу розповісти, як варити рульку свинячу. Цей рецепт – справжній порятунок, коли немає часу довго возитися на кухні, а щось м’ясне потрібно приготувати обов’язково.
Найулюбленіша страва всіх представників сильної половини людства – м’ясо! Соковите, ніжне і апетитне, воно повинно бути прикрашене необхідною кількістю приправ і спецій, що поліпшують його природний смак. А якщо це не просто м’ясо, а жирна свинина, яка подається з ложечкою ядреной горчічкі, то від такого делікатесу просто не можна відірватися. Відварна рулька – кращий спосіб порадувати своїх чоловіків. І в той же час це напівфабрикат. Якщо його запекти з капустою, то буде ще смачніше і божественної. Ось, подивіться рецепт свинячий рульки в пиві і з капустою.
Крім того, рулька – відмінний продукт за прийнятною ціною. І крім м’ясного страви, ми ще отримуємо дуже наваристий бульйон. Тільки для страви вибирайте задню ногу – саме в ній м’яса набагато більше, ніж в передніх гомілках.
Складові:
- свиняча рулька (1,5-2 кг) – 1 шт.
- лавровий лист – 4-5 шт.
- горошини чорного або запашного перцю – 10 шт.
- сіль – 1,5 ст.л.
- гірчиця – 1 ч.л. для подачі
Спосіб приготування:
У велику каструлю або казан всипте сіль, лаврові листи і горошини перцю. За бажанням можете додати будь-які приправи на свій смак, які підходять для м’яса.
Поверх всіх спецій викладіть свинячу рульку. Намагайтеся її повністю помістити в ємність для рівномірного проварювання.
Залийте все гарячою водою і відварюють протягом 2 годин, періодично підливаючи окріп, якщо він википить. Перевертайте рульку на іншу сторону кожен півгодини, щоб вона рівномірно відварюють.
По закінченню зазначеного часу спробуйте м’ясо на смак-якщо воно ніжне і соковите, то витягніть рульку з бульйону за допомогою шумівки і викладіть на блюдо. Будьте обережні – цей шматочок важить чимало, тому допомагайте собі виделкою або ножем, щоб рулька часом не зісковзнула.
- Розріжте цей делікатес по кістки уздовж, зрізаючи великі шматочки відвареного м’яса разом з салом і шкірою. Викладайте їх в тарілки і подавайте з скибочками лимона або лайма, приправивши гірчицею домашнього приготування або магазинної. Приємного вам апетиту!
Господині на замітку:
- Щоб ви не очікували від задніх свинячих ніжок чогось іншого, запам’ятайте: задні рульки – для м’яса, передні – для холодцю. Відгодував і вагоміше завжди буде задня ніжка. Щоб приготувати відмінний холодець, набувають як задню, так і передню рульку і відварюють окремо. Відвар від передньої рульки пускають на заливку, а задню – розбирають на частини і викладають в глибокі тарілки або піали. Обов’язково зскребете ножем шкіру і промийте саму рульку в воді.