Давайте разнообразим раціон супом-пюре, приготованим з сочевиці. Такий суп їдять навіть маленькі прівереди, які не люблять овочі. Всі складові, в тому числі морква і цибуля, тут подрібнені до невпізнання, а смак виходить надзвичайно пікантний.
Про користь сочевиці людству відомо вже давно. Ця бобова культура дуже живильна, але разом з тим містить малу кількість жиру, що робить її ідеальним продуктом для дієтичного і здорового харчування. За ці якості її абсолютно справедливо називають царицею бобів. Різноманітність страв, яке можна з неї приготувати, практично не обмежена, все залежить від кулінарної фантазії кожної господині.
Ми будемо готувати овочевий суп-пюре з сочевиці в мультиварці. Я пропоную вегетаріанський варіант рецепта з додаванням для смаку прянощів і спецій. Замість овочевого бульйону ви можете використовувати курячий, свинячий або яловичий бульйон. Помічницею в цій справі стане мультиварка – вірна супутниця сучасної господині.
Складові:
- картопля – 2 шт.
- морква – 2 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- сочевиця червона колота -200 г
- томатна паста -2 ст. л.
- селера – невеликий шматочок
- універсальна приправа «Gallina Blanca» – 2 ч. л.
- лавровий лист – 2 шт.
- перець чорний горошком – 4 шт.
- перець духмяний горошком – 2 шт.
- насіння кумина – 1 ч. л.
- червоний мелений перець – 0,5 ч.л.
- зубчик часнику
- вода – 1,6 л.
Спосіб приготування
- Спочатку необхідно приготувати овочевий бульйон. Для цього одну моркву нарізаємо великими кільцями, селера ріжемо півкільцями, а ½ цибулини навпіл.
- Підготовлені інгредієнти опускаємо в чашу мультиварки і заливаємо очищеною водою. Готуємо в режимі «Суп» 10 хвилин.
- Поки готується бульйон, робимо «зажарку». Для цього ріжемо соломкойоставшуюся другу морква.
- Нарізану морквяний соломку відправляємо пасерувати на оливковій олії.
- Частину, що залишилася половинку ріпчастої цибулі нарізаємо півкільцями.
- Відправляємо цибулю до моркви на сковороду. Пассируем овочі до м’якості цибулі.
- Потім додаємо до цибулі і моркви томатну пасту, трохи води і тушкуємо нашу «зажарку» кілька хвилин.
- Сочевицю промиваємо під проточною водою, даємо воді стекти.
- Картоплю нарізаємо середніми кубиками.
- В готовий овочевий бульйон закладаємо сочевицю, картопля, універсальну приправу «Gallina Blanca», лавровий лист і перець горошком (запашний і чорний) і готуємо в режимі «Гасіння» 15 хвилин.
- Потім дістаємо лавровий лист з чаші мультиварки і збиваємо блендером майже вже готовий суп до стану пюре.
- Для надання особливого аромату і смаку необхідно додати в суп насіння кумина і червоний мелений перець.
- Додавши в отримане пюре «зажарку», насіння кумина, червоний мелений перець і пропущений через прес часник, все добре перемішуємо і готуємо в режимі «Гасіння» ще 5 хвилин.
- Овочевий суп-пюре з сочевиці в мультиварці готовий! Ніжний, ароматний, дуже смачний і простий у приготуванні, суп не залишить вас байдужим і, напевно, увійде в скарбничку улюблених страв для всієї родини! Подавати на стіл, приправивши зеленню петрушки. Суп прекрасно поєднується з рум’яними житніми сухариками. Смачного!
Господині на замітку:
- При бажанні в сочевичний суп-пюре можуть бути додані шматочки відвареного м’яса, копченого бекону, подрібнені гриби.
- Для додання особливої гостроти і пікантності, в суп-пюре з сочевиці кулінари додають 20-30 г тертого кореня імбиру.
- У арабській кухні сочевичний суп заправляють лимонним соком.
- Замість моркви в цей суп можна покласти шматочки гарбуза.
- Щоб сочевиця швидше зварилася, замочіть її попередньо в холодній воді (на 2-3 години).