Підшукуєте оригінальний, простий і смачний рецепт заготовки слив? Консервована запечена зливу – це прекрасний десерт і відмінна основа для приготування різноманітних солодких страв.
Більшість з нас люблять поласувати запашною чаєм і смачною фруктової заготівлею, особливо, в холодну пору року. Пропоную приготувати і побалувати своїх рідних смачною запеченою сливою в цукрі. Заготівлю можна використовувати відразу після приготування або ж заготовити на зиму. Запечена в духовці зливу відмінно підійде в якості начинки для солодких млинців, пирогів, пиріжків. Дуже смачно вживати з гарячим чаєм вприкуску. Дасть фору сливового джему. Приготувати таку Карамелізовані заготовку нескладно. Головне, придбати сливу «венгерку», так як вона відмінно підходить для консервування. Слива знадобиться з щільною м’якоттю, що не перезріла. Кількість інгредієнтів розраховане на одну півлітрову баночку.
Складові:
- слива «угорка» – 1 кг
- цукор апельсиновий – 100 г
- олія соняшникова – 1,5 ст.л.
- кориця мелена – 1 ч.л.
Спосіб приготування
- Сливу ретельно промийте в проточній воді, трохи обсушити паперовим рушником або викладіть на рушник і дайте обсохнути. Розділіть на дві половинки і видаліть кісточку. У такий сливи кісточка добре відділяється від м’якоті.
- Підберіть підходящу за обсягом форму для випікання або візьміть деко з духовки. Змастіть нерафінованою соняшниковою олією без запаху. Посипте частиною апельсинового цукру. Можна використовувати звичайний цукор.
- Викладіть щільно один до одного часточки сливи. Зверху посипте апельсиновим цукром і меленою корицею. Якщо ви не любите аромат кориці, її можна не використовувати. Надішліть в гарячу духовку на 180 градусів, на 50-60 хвилин.
- Ось так виглядає зливу після години в духовій шафі. Тепер підготуйте баночку і кришку. Добре промийте та висушіть.
- Перекладіть, акуратно, сливу в простерилізованих банку, притискаючи фрукти плотненько, один до одного. Утворену карамель зберіть ложечкою і відправте до слив. Накрийте чистою кришкою.
- Візьміть каструлю. На дно застеліть тканину. Покладіть баночку. Налийте в каструлю воду по «плічка» банки. До країв горлечка банки воду наливати не можна, оскільки під час кипіння вона збільшиться в об’ємі і може потрапити всередину банки зі сливою. Вода повинна бути підігріта до градусів 50-65. Надішліть каструлю з заготівлею на вогонь. Доведіть воду в каструлі до кипіння. Зменшіть вогонь і кип’ятіть 10-15 хвилин з моменту закипання.
- Щільно укупорьте закаточним ключем і переверніть догори дном. Залиште до повного охолодження. Слива в карамелі готова. Залишилося дочекатися зими.
- Смачних вам заготовок! І приємно вам поласувати!
Автор: Svetlaya74.