Печінкові оладки – справжня знахідка для мене. Готуються вони швидко, відмінно вписуються в сімейний бюджет, але головне – допомагають урізноманітнити щоденне меню.
Чи часто ви робите страви з субпродуктів? Незважаючи на те, що ставлення у багатьох до цих продуктів неоднозначне, скидати їх з рахунків і виключати з раціону не варто. Ось і мої домашні періодично отримують їх на обід або вечерю. Не скажу, що вони в сильному захваті від курячих сердечок, яловичого мови і т.п., але оладки з курячої печінки завжди йдуть на ура.
Процес приготування неймовірно простий. Але в підсумку виходять дуже ніжні, соковиті і смачні оладки. Такі можна робити навіть для дієтичного та дитячого меню, якщо підсмажувати їх на маленькому вогні з невеликою кількістю масла.
Складові:
- куряча печінка – 350-400 г
- яйце – 1 шт.
- ріпчаста цибуля – 2 шт.
- морква – 1 шт.
- манна крупа – 2 ст.л.
- борошно – 2-3 ст.л.
- приправи або сіль – за смаком
- соняшникова олія без запаху – для смаження.
Як приготувати:
- Печінка ретельно промиваємо, вирізаємо зовнішні кровоносні судини, якщо такі є, і на годину залишаємо в холодній воді. Після чого нарізаємо на невеликі шматки і перемелює в кухонному комбайні до однорідного стану. Якщо десь під рукою варто м’ясорубка, пропустіть печінку через неї.
- Перекладаємо масу в глибоку миску, додаємо натерту на дрібній тертці моркву і подрібнений таким же чином цибулька. Можна овочі попередньо пригасити до м’якого стану.
- Всипаємо борошно, манку і вбиваємо яйце. Все добре перемішуємо.
- Солимо і знову перемішуємо. У результаті повинно вийти тягуче печінковий тісто по консистенції як густа сметана.
- Щоб оладки були насиченими за смаком, однією солі мало. Не любите збірні приправи, типу «Маггі» або «Роллтон»? Додайте сушений часник, петрушку, перець, солодку паприку. Розігріваємо сковорідку з соняшниковою олією. Робимо вогонь середнім і викладаємо на неї столовою ложкою оладки (1 оладки = 1 ложка печінкової маси).
- Обсмажуємо з двох сторін. Куряча печінка готується швидко, тому нікуди від плити не відходимо.
- Укладаємо їх на іншу сковорідку. Вливаємо туди трохи води (я зазвичай додаю цілий стакан) і тушкуємо на тихому вогні 20-25 хвилин. Ви помітите, як крупинки манки разбухнут. Саме завдяки крупі печінкові оладки збільшаться в розмірі, стануть м’якими і соковитими. Подавати цю страву можна з картопляним пюре, гречкою або овочевим салатом. Смачного!
Господині на замітку:
- При покупці печінки зверніть увагу на її колір. У якісного субпродукту він коричнево-бордовий.
- Обов’язково перевірте термін придатності. Якщо берете печінку охолоджену, то в такому вигляді вона зберігається не більше 3 днів. У замороженого продукту теж вивчаємо етикетку.
Автор: Ksysha0810