На торжество, романтична вечеря або недільний сімейний обід можна приготувати апетитне і ситне блюдо – запечену свинину в картоплі під рум’яної сирної скоринкою. Вдале поєднання м’яса і гарніру.
Нещодавно моя подруга сказала: «Таке враження, що ти – королева, а тобі готує штат кухарів, таке різноманітне у тебе меню!». Ніде правди діти, хотілося б побувати хоч раз в такому амплуа, але навряд чи це мені світить в цьому світі. Але любов до кулінарії дозволяє мені харчуватися не гірше світських осіб, головне не лінуватися, включати фантазію і заряд гарного настрою! Ось в наявності свиняче м’ясо і картоплю, і якщо не напружуватися, то я б просто погасила їх разом. або приготувала б свинину з картоплею в мультиварці. Але кулінарна душа вимагає більшого, тут вже лінь йде, включається фантазія, а хороший настрій допомагає втілити задум у реальність – і це вже свинина в картоплі з сирною скоринкою. Смачно їсти не заборониш! А як ви вважаєте?
Складові:
- філе свинини – 450 г
- картопля великий – 3 штуки (близько 300 г)
- вершкове масло солоне – 50 г
- приправа для м’яса – ½ ст. л.
- чорний мелений перець – за смаком
- сіль за смаком
- твердий сир – 60 г.
приготування:
- Філе свинини добре помити, обсушити паперовим рушником. Потім в м’ясі зробити проколи за допомогою маленького ножа або виделки.
- Змішати чорний мелений перець, приправу для м’яса, сіль. Отриманою сумішшю добре натерти філе свинини з усіх боків, укласти на блюдо і залишити на мінімум 30 хвилин.
- Картоплю почистити, помити, нарізати за допомогою спеціальної терки на тонкі кружальця.
- Нарізані картопляні кружечки скласти в чашку і промити добре під проточною водою, відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
- Розтопити в сотейнику на слабкому вогні, щоб не підгоріло, солоне вершкове масло.
- Картопляні гуртки розкласти з невеликим перетином, зробивши кілька шарів, на аркуші фольги, розраховуючи так, що довжина викладеного картоплі повинна дорівнювати довжині свинячого філе, а ширина, щоб можна було обгорнути з нахлестом м’ясо. Кожен картопляний шар рясно змастити маслом за допомогою кондитерської пензлика.
- Загорнути філе свинини в картопля, щільно загорнути у фольгу, перев’язати в 3-4-х місцях кулінарної линвою.
- Отриману заготівлю свинини в картоплі укласти на деко і встановити в духовку. Запікати близько 40 хвилин до готовності. Готовність перевірити зубочисткою, при проколюванні м’ясо і картопля повинні бути м’якими.
- Твердий сир натерти на середній тертці.
- Після закінченні 40 хвилин, розрізати мотузки і розгорнути фольгу.
- Натертий сир рівномірно розкласти на верхню частину картоплі. Продовжити запікання протягом 10 хвилин, до повного розплавлення сиру.
- Приготовану свинину в картоплі під сирною скоринкою звільнити від фольги, викласти на блюдо, дати трошки охолонути і гострим ножем розрізати на порційні шматочки. Смачного!
Господині на замітку:
- М’ясо для рецепта краще брати одним шматком, прямокутної форми.
- Замість фольги можна використовувати пергамент для випічки або рукав для запікання.