Якщо ви бажаєте приготувати філе горбуші так, щоб м’ясо вийшло соковитим, м’яким, смачним і ароматним, запечіть рибу у фользі з овочами та сиром. Соус ткемалі додасть додатковий смаковий акорд.
Горбуша – це прекрасна представниця сімейства лососевих риб. Її ніжне червоне м’ясо багате білками, жиророзчинних вітамінів, цінними мікроелементами.
З горбуші готують безліч смачних страв – шикарну російську юшку, апетитні роли, теплі салати. З солоного філе виходять ситні і поживні бутерброди. Але в цей раз я пропоную запекти горбушу у фользі з овочами, сиром і грузинським соусом ткемалі. Саме в такому вигляді, на мій погляд, м’ясо цієї червоної риби виходить особливим: соковитим, м’яким, з насиченим ароматом і пікантним смаком. Справжній делікатес, гідний будь-якого торжества! Як гарнір пропоную віддати перевагу відварного рису, картопляного пюре або картоплі фрі.
Складові:
- філе горбуші – 300 г
- соус сливовий (ткемалі) – 4 ст. л.
- сметана 20% – 2 ст. л.
- помідор – 2 штуки
- зелень нарізана – 2 ст.л.
- сир – 100 г
- рослинне масло – 2 ст.л.
- цибуля – 1 штука.
приготування:
З фольги зробити форму – човник. Полити олією. Філе горбуші помити, очистити шкіру від луски. Укласти філе горбуші шкіркою вниз.
Змастити соусом Ткемалі.
Помідори нарізати дисками, цибулю дрібно покришити.
На кожну порцію викласти по одній ст. ложці густої сметани і посипати цибулею. На цибулю викласти диски помідорів.
Посипати зеленню.
Посипати натертим сиром.
Запекти в духовці при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин.
На порційну тарілку викласти соус Ткемалі.
Зверху покласти запечену горбушу. Краще не чекати, поки риба охолоне і відразу подавати до столу. Хоча справедливості заради варто відзначити, що і в холодному вигляді запечене філе горбуші залишається не менше смачним і вишуканим.
Господині на замітку:
- Замість фольги можна використовувати невеликі форми для запікання.
- Сметану в рецепті можна замінити молочними вершками.