Філе індички виходить неймовірно ніжним, м’яким соковитим в поєднанні з овочами. Гасити індичку найзручніше в мультиварці, яка значно спрощує процес приготування.
Індичка з овочами дуже легке, я б навіть сказала весняне блюдо, яке порадує всіх домашніх. Підійде і для буденного вечері, і для дитячого меню, та й для «худнуть» дам напередодні літа теж прийнятно. Рецепт так само гарний тим, що можна з легкістю заміняти інгредієнти: замість індички підійде курка, ніжна телятина, так само можна вибирати будь-яку вподобану овочеву суміш. Не бійтеся експериментувати з набором спецій і прянощів в пошуку нового цікавого смаку.
У літній період сама пані Природа розпорядилася зробити це блюдо зі свіжими овочами. Але і взимку у вас є всі шанси побалувати себе смачним і корисним овочевим рагу з м’ясом індички. Досить придбати в супермаркеті заморожену овочеву суміш, з якої готувати неймовірно легко: все овочі, що знаходяться в упаковці, вже очищені і порізані на шматочки. Деякі завбачливі господині самостійно заготовляють овочі про запас, заморожуючи в морозильній камері, а потім використовують у міру необхідності. Які ви використовуєте овочі для приготування цієї страви, заморожені або свіжі – абсолютно не важливо. Головне – результат, який вас точно не розчарує.
Складові:
- філе індички – 500 г
- заморожена овочева суміш – 300 г
- ріпчаста цибуля – 1 штука середніх розмірів
- вода або бульйон – 200 мл
- сіль, спеції – за смаком
- рослинне масло – 1 -2 ст.л.
приготування
Для початку гарненько вимиємо філе індички і просушимо за допомогою паперових рушників. Ріжемо м’ясо невеликими порційними шматочками, приблизно сантиметр на сантиметр. Наливаємо в мультіварочную чашу трошки рослинного масла. Включаємо режим жарка. Як тільки чаша гарненько прогріється, відправляємо в неї шматочки індички і злегка обсмажуємо, хвилин 5.
Лук шаткуємо півкільцями і відправляємо смажиться до індички.
Не забувайте помішувати, цибуля має стати злегка золотистим. Поки м’ясо готується, займемося овочами. Їх потрібно промити і відкинути на друшляк, щоб пішла вода. Як цибуля підрум’яниться, додаємо овочі.
Заливаємо все водою або бульйоном, приправляємо сіллю і улюбленими спеціями і дуже добре перемішуємо.
Ставимо мультиварку на режим «Гасіння» на 1 годину. Може знадобитися підлити трохи водички. У мене філе домашньої індички, так що мені знадобилася година для її приготування. Якщо ви використовуєте магазинне філе індички або ніжне куряче філе курчати, то 40 хвилин гасіння буде досить.
- Викладаємо індичку з овочами на велике блюдо, перед подачею прикрасимо його гілочками петрушки і кропу. Подавати бажано гарячим. Смачного.
Господині на замітку:
- Як гарнір до індички, тушкованою з овочами, подайте картопляне пюре або спагетті.
Приготування і фото: Старинська Леся.