Суп, зварений з морепродуктів, судака, курки, овочів і оливок – виходить корисним, знатним і на смак приємним. Приготування займе мінімум часу.
Про смак і користь риби і морепродуктів всім відомо. Ці продукти бажано включати в свій раціон хоча б кілька разів на тиждень.
Рецепт страви, який я хочу вам сьогодні запропонувати, простий і в той же час оригінальний. Готувати будемо ароматний суп з судаком. Навряд чи хтось стане сперечатися з тим, що судак просто чудовий як в смаженому, так і в тушкованому вигляді. Але особливо яскраво ніжний смак риби розкривається в супі. Бульйон виходить насиченим, живильним, ароматним. А щоб смак бульйону збагатити ще більше, його можна доповнити морепродуктами і курячим філе.
Складові:
- морква – 1 шт.
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- часник – 1 часточка
- рослинне масло – 50 мл
- куряче філе – 100 г
- картопля – 3 шт.
- овочевий бульйон – 1-2 літра
- судак – 180 г
- морський коктейль – 130 г
- оливки – 50 г
- кріп
- сіль
- мелений перець
- каррі – щіпка
- паприка – щіпка
- томатний соус (паста)
- лист лавра 1-2 шт.
приготування
- Такого роду супи можна віднести до обсмаженою супів, тому як процес приготування починається з обсмажування овочів в сотейнику (каструлі). Підберіть середнього розміру сотейник або каструлю з товстими стінками. У нього влийте масла, і поставте на плиту. Поки розігрівається масло, наріжте цибулю і моркву середніми шматочками (смужками або кубиками).
- Картопля і куряче філе подрібніть кубиками, не надто дрібними.
- Пасеруйте цибулю з морквою до світло золотистого відтінку, киньте кілька часточок часнику.
- Покладіть потім картопля і куряче філе, перемішайте і обсмажуйте разом близько 5-10 хвилин.
- Підготуйте заздалегідь овочевий або курячий (рибний) бульйон. Замість бульйону підійде і просто вода.
- Налийте бульйон в сотейник, додайте лавровий лист. Суп готуйте на невеликому вогні до моменту, коли картопля і шматочки м’яса будуть м’якими (20-30 хвилин).
- Тим часом наріжте судака великими шматками, кісточки постарайтеся заздалегідь витягти. Луску видаліть з риби, а шкірку залиште. Морський коктейль злегка розморозити при кімнатній температурі. Оливки розрізати навпіл.
- На приготування судака і морського коктейлю необхідно близько 10 хвилин, тому додавайте їх в суп на завершальній стадії готування. Потім киньте оливки. Всипте спеції, сіль і перець. Томатний соус в цей суп додавайте до смаку. Суп готовий, тепер в нього можна покласти кріп або петрушку, дрібно нарізану.
- Дайте настоятися супу 20 хвилин, а потім подавайте його своїм домашнім.
Господині на замітку:
- У супи з риби нерідко кладуть трохи рису (2-3 столові ложки). Завдяки рису суп виходить більш густим і ситним.
З повагою, Ельба.