У спекотні літні дні особливою популярністю у широких верств населення користуються десерти під загальною назвою – смузі. Вони не тільки надзвичайно смачні, але ще і о-о-дуже корисні! Погодьтеся, в невеликому склянці ми отримуємо відразу масу живих вітамінів, мікроелементів, глюкозу, фруктозу, необхідні кислоти і масу інших корисних речовин. В принципі все, що створено великою мудрістю Творця, ми просто зобов’язані використовувати з користю для власного здоров’я. Наприклад, сьогодні я хочу пригостити вас смачним смузі з шовковицею.
Для того щоб створити одну порцію цієї смачної їжі (так, так саме їжі, адже смузі можна подати на сніданок, полуденок і навіть вечеря) нам буде потрібно:
- 100 г ягід шовковиці
- 1 / 2часть середнього банана
- 200 мл кефіру (або кислого молока)
- 2 чайні ложки цукрового піску.
приготування
- Допомагати нам у створенні смузі буде погружной блендер, з його допомогою впоратися із завданням ми зможемо в лічені хвилини. Для початку банан обдаємо окропом (в шкірці) щоб уникнути появи в нашому організмі нових непрошених гостей. Далі звільняємо його від шкірки і нарізаємо шматочками безпосередньо в чашу блендера.
- Сюди ж всипаємо цукровий пісок.
- Якщо ви не дуже любите солодке або сидите на дієті, без цукру можна обійтися. Банан і шовковиця, звичайно ж, містять солодкість і з задоволенням віддадуть її смузі. Для кращого збивання банана додамо пару ложок кефіру.
- І далі запустимо в роботу блендер.
- Два-три натискання на чарівну кнопочку нашого помічника і банан перетворюється в рідку суміш.
- Далі в чашу блендера ми відправляємо ягоди нашої чудової шовковиці.
- Якщо ви збирали шовковицю самі, у віддалених від проїжджих доріг місцях, її досить буде просто обполоснути водою, помістивши в друшляк. А якщо купили з рук, тоді краще обдати окропом, перш ніж застосовувати в їжу. Знову включаємо блендер і з’єднуємо бананову суміш з шовковицею.
- Отримуємо ось таку красу яскравого чорнильного кольору.
- До речі, будьте обережні, натуральний барвник практично не відпирається. Далі додаємо кефір.
- Збиваємо все вміст чаші до пишності і чудовий смузі з шовковицею готовий радувати вас своїм смаком. Розливаємо в келихи, додаємо тертий білий шоколад (за бажанням) і отримуємо масу задоволення!
Готувала Лебідь Людмила (Хризантема).