Звичайна картопля і рибу палтус можна перетворити в шикарний святкова вечеря, якщо запекти в духовці з додаванням цибулі і найніжнішого сирного соусу. Бракує, мабуть, тільки гарнір зі свіжих овочів і келихи білого вина.
Я, як великий любитель сиру взагалі і сирного соусу, зокрема, нерідко готую різні запіканки в сирному соусі. Саме сирний соус з моїми улюбленими прованськими травами надає запіканці густоту і прянощі.
За цим рецептом можна запікати не тільки палтус, але і будь-яку іншу морську рибу. Але саме палтус володіє дуже смачним щільним білому м’ясом і до того ж, як будь-яка морська риба, має мало кісток.
Складові:
- філе палтуса – 400 г
- картопля – 5 шт.
- цибуля – 1 шт.
для сирного соусу:
- вершкове масло – 40 г
- борошно – 1 ст. л.
- молоко – 350 г
- сир м’який – 75 г
- прованські трави, сіль і перець.
Рецепт приготування:
Філе палтуса необхідно розморозити, промокніть серветками, підсушіть, посоліть, поперчіть, наріжте порційними шматочками. Картопля (5 шт.) Наріжте і вистелити ним дно форми.
Лук (1 шт.) Наріжте кільцями, покладіть поверх картоплі.
Для сирного соусу на сухій сковороді прожарити 1 ст. л. борошна, потім додайте 40 г вершкового масла.
Масло з борошном змішайте.
Влийте молоко.
Змішайте з борошном.
Посоліть, поперчіть, додайте прованських трав.
Додайте в соус 75 г натертого м’якого сиру.
Соус з сиром прогрійте протягом 3 хв., Щоб сир встиг розплавитися.
Шматочки палтуса розкладіть поверх лука, залийте все сирним соусом.
- Запікайте палтус з картоплею 25 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
- Запечена палтус з картоплею і соусом – самодостатня і повноцінне друга страва, що не вимагає додавання гарніру. Однак буде не зайвим, якщо ви подасте до такої рибної запіканки зелень або овочевий салат. Тепер залишилося тільки насолоджуватися пишністю середземноморської кухні!