Піца! Як багато в її смаку! Ситна піца на товстому дріжджовому тесті припаде до душі будь-кому. Смачна сирокопчена ковбаса і багато сиррррррррра! М’який і тягучий сир моцарелла так і просочує піцу своїм вершковим смаком. А маринована бринза суперечить йому своєю гостротою і солонуватий, і все це покрито спокусливою сирною скоринкою з твердого сиру. Від теплоти спекотної духовки смачний соус так і норовить вискочити з піци, немов лава вулкана, пофарбувавши її краю. Ну, як тут не спокуситися і не покуштувати шматочок! Але пам’ятайте, що справжні любителі піци слідують двом правилам: їдять піцу тільки гарячої і розрізають її спеціальним ножем.
Спосіб приготування: в духовці.
Час приготування: близько 2 годин.
Інгредієнти на 8 порцій:
для тесту:
- борошно вищого сорту – 320 г
- дріжджі сухі швидкодіючі – ½ чайної ложки
- вода тепла – 200 мл
- цукор – ½ столової ложки
- сіль – 1 чайна ложка
- масло вершкове – 1 столова ложка
- рослинне масло – ½ чайної ложки
для соусу:
- соус томатний – 3-4 столові ложки
- сметана – 2 столові ложки
для начинки:
- ковбаса сирокопчена – 50 г
- сир твердий – 150 г
- бринза маринована – 150 г
- сир моцарелла – 150 г
Рецепт приготування:
- Приготувати дріжджове тісто для піци: борошно просіяти в глибоку чашку, додай сіль і цукор і перемішати. Зробити в середині борошняної гірки поглиблення, влити туди воду з розведеними в ній сухими швидкодіючими дріжджами і розтоплене охолоджене вершкове масло. Замісити руками м’яке тісто, але не липнуче до рук, при необхідності додати борошна. З замішаного тіста сформувати кулю, який змастити олією. Куля з тіста покласти в глибоку чашку і залишити для підйому на 1 годину. Тісто за цей час збільшиться в об’ємі вдвічі.
- Тісто розкачати качалкою, надаючи форму кола. Розкачане тісто в корж товщиною близько 5 мм укласти в форму для піци.
- Приготувати соус: добре змішати сметану з томатним соусом. Соусом змастити основу коржі з тіста, намагаючись не зачіпати краю.
- Сирокопчену ковбасу нарізати тонкими кружечками і викласти поверх соусу.
- Сир моцарелу і мариновану бринзу порізати маленькими шматочками, а твердий сир натерти на крупній тертці.
- Шматочки маринованої бринзи і сиру моцарелла викласти поверх скибочок сирокопченої ковбаси. А потім все засипати натертим твердим сиром.
- Випікати піцу в розігрітій до 200 градусів духовці близько 20 хвилин, але орієнтуйтеся на працездатність Вашої духовки.
- Витягнути готову піцу з духовки і розрізати за допомогою ножа для піци на 8 трикутних шматочків.
-
Поради:
- готову піцу можна посипати також ще пармезаном;
- можна взяти цей рецепт дріжджового тіста для піци за основу і в якості начинки використовувати будь-які улюблені продукти для піци;
Ще кілька варіантів піци:
- піца з куркою і грибами;
- піца зі свининою і в’яленими помідорами;
- піца з шинкою;
- морська піца.