М’яке ніжне печиво з легким присмаком лимона і повітряної структурою, підкорить вас відразу. Зазвичай вся порція розлітається в сім’ї за один сніданок. Встояти просто неможливо! За смаком це лимонне печиво солодке, але не нудотний. Лимонний сік і цедра створюють неповторну смакову нотку – родзинку випічки. Вона не кричить про себе, а легенько заявляє в привкусе. Саме тому хочеться взяти нову і нову порцію, щоб дійти до кінця смаку, спробувати ще раз. І ви не соромтеся – беріть добавку! Адже приготувати нову партію лимонних печива дуже просто – справа кількох хвилин. Дорослі люблять, є це печиво, запиваючи зеленим чаєм або несолодким кави, ну а дітворі напевно сподобається дует випічки з молоком. Пройдуть роки, але це домашнє печиво у ваших дітей буде міцно асоціюватися з теплом рук матері.
Складові:
- вершкове масло – 60 г
- цукровий пісок – 100 г
- кукурудзяний крохмаль – 40 г
- пшеничне борошно – 180-200 г
- розпушувач – 1 ч. л.
- лимон – 1 шт.
- куряче яйце (тільки білок) – 1 шт.
приготування
- Збиваємо міксером в великій чаші цукор з розм’якшеним вершковим маслом (або в блендері). Повинна вийти однорідна вершкова маса. Якщо міксер слабкий, замість цукрового піску використовуємо цукрову пудру.
- Відокремлюємо білок від жовтка.
- Відправляємо білок в чашу, жовток не потрібен. (Незвичайний білий колір у печива якраз тому, що ми жовток не використовуємо.) Готуємо цедру – трьом на тертці шкірку лимона. У хід йде тільки жовта частина. Додаємо сік. Відправляємо ці інгредієнти до решти.
- Кладемо крохмаль. Краще взяти кукурудзяний, він несе більш нейтральний смак. Якщо є тільки картопляний, використовуємо його. Крохмаль утримує в випічці вологу, з ним наші печення отримають приємну, що не суху текстуру.
- Все знову збиваємо до однорідності.
- Поступово вводимо в тісто борошно, просіваючи. Перемішуємо, додаємо в тісто розпушувач.
- Замішуємо. Отримуємо в результаті не сухе і не липнуче до рук тісто.
- Деко покриваємо пергаментним папером. Кладемо на нього невеликі кульки тіста.
- Злегка приминає їх денцем склянки або чашки.
- Ось так повинно вийти.
- Ставимо в духовку, попередньо розігріту до 175 градусів. Печемо всього 9-13 хв. За печивом стежимо! Дістаємо з першою появою рум’янцю на бочках.
- Подаємо лимонне печиво до столу в теплому або холодному вигляді з улюбленими напоями. Дуже смачно, ароматно і ніжно! Спробуйте!
Господині на замітку:
- Розтопіть на водяній бані чорний або білий шоколад і полийте ним печиво зверху – воно вийде ще більш смачним і красивим.
Приготування і фото: Старинська Леся