Святковий стіл рідко обходиться без салатів, та й в будні ми їх їмо з задоволенням. Кожна господиня може похвалитися своїм улюбленим і перевіреним рецептом, який став візитною карткою її традиційного меню. Пропонуємо розширити ваш рецептурний довідник за рахунок чогось новенького і приготувати салат зі смаженою куркою, з додаванням сирих і варених овочів. Відварну картоплю відмінно поєднується з ніжним м’ясом птиці, роблячи салат ще смачніше і ситніше. Свіжі овочі додають відчуття літньої свіжості, пікантний хрускіт.
Для приготування салату ми можемо використовувати будь-яку м’ясну частину тушки: стегенця, гомілку або грудку. Смажити курку можна трьома способами: на сковороді, в духовці або в мультиварці. В даному випадку, вибір – за вами. Можу лише запропонувати свій рецепт смаженої курки в мультиварці.
Складові:
- картопля – 2 шт.
- курка – 250 г
- огірки – 2-3 шт.
- перець болгарський – 1 шт.
- цибуля зелена – 4-5 пір’я
- рослинна олія
- перець, сіль – за смаком
- лимонний сік або оцет – за смаком.
Спосіб приготування
- Перш за все, необхідно відварити в шкірці картоплю, а курку посмажити до готовності в рослинному маслі. Остиглий і очищену картоплю нарізаємо кубиками.
- Огірки нарізаємо і змішуємо з картоплею.
- Додаємо дрібно нарізаний болгарський перець.
- Смажену курку поділяємо на шматочки і нарізаємо. Якщо любите рум’яну шкурку курки, можете також її додати в салат.
- Зелену цибулю промиваємо, злегка просушують і нарізаємо кільцями. Додаємо в салат. За бажанням додаємо іншу зелень, наприклад, петрушку, кріп або селера.
- Додаємо в салат сіль, перець, рослинна олія за смаком. Збризгуємо всі інгредієнти оцтом або лимонним соком. Перемішуємо.
- Ось і готово наше поживна і смачна страва.
- Розкладаємо салат і подаємо до столу. Можна подати в загальному салатник або порційно в келихах.
- Цей рецепт салату зі смаженою куркою можна приготувати на свято або для звичайної сімейної трапези; подавати з будь-яким гарніром або як самостійну страву.
Господині на замітку:
- При бажанні ви можете замінити свіжі огірки солоними.
- Замість рослинного масла заправити салат зі смаженою куркою можна сметаною. Тоді лимонний сік в нього додавати не потрібно.
- Любителі ріпчастої цибулі цілком можуть додати його в цей салат, попередньо нарізавши тонкими півкільцями і замаринувавши його.
- Не бійтеся імпровізувати і додавати в салат інші інгредієнти: консервований зелений горошок, відварені гриби, яйця.