Слойки з черешневим варенням і маком – цікава і смачна випічка, на приготування якої ви витратите мінімум свого часу. Ми візьмемо готове листкове тісто з магазину і приготуємо слойки всього за40-50 хвилин.
складові
- борошно пшеничне – 2 ст. ложки
- листкове тісто – 125 г
- черешневе варення – 25-30 ягід
- яйце куряче – 1 шт.
- мак – 4 ч. ложки
- рослинне масло – 1 ст. ложка.
Рецепт приготування
Насипте пшеничне борошно на дощечку і розподіліть її. Викладіть на дощечку пласт тесту. Магазинне тісто має попередньо розморозитися протягом 20-30 хвилин. Коли тісто стане м’яким, його можна буде використовувати.
Далі один пласт тіста розрізати на чотири частини.
За допомогою качалки потрібно розкачати тісто і вздовж, і впоперек, щоб воно стало ще тонше.
Підготуйте черешневе варення. Звичайно, краще, щоб воно було без кісточок. Але якщо раптом будуть кісточки, то вам просто доведеться витратити трохи більше часу, щоб їх прибрати.
Починайте викладати ягоди черешні уздовж пласта тіста. Знаєте, варення з жимолості теж непогано виглядало б в таких слойки.
Звертайте акуратно рулет з тіста, щоб усередині були черешні, залишаючи місце з кожного краю.
З країв зробіть по чотири надрізу для краси.
Візьміть одну смужку з одного краю і іншу смужку з протилежного краю. З’єднайте їх. Також зробіть і з іншого боку.
Змастіть форму рослинним маслом і акуратно викладайте слойки на неї. Яйце всколотіте в склянці або тарілці і змастіть ним все слойки.
Посипте кожну слойку маком, перед тим як запікати.
Поставте форму з слойки в духовку, яку потрібно заздалегідь розігріти. Випікайте при температурі 175 градусів приблизно 30-40 хвилин до готовності.