Ця наша російська традиційна закуска дуже нагадує барвистий салат «Чафан», який ми також обов’язково рекомендуємо приготувати. Так як рецепт набрав шалену популярність на сайті, наші кулінари підготували для вас ще цілих 14 варіантів приготування подібного страви.
Чому саме козел і чому в городі? Назва рецепт Каже саме за себе. У городі знайти можна що завгодно, ну а якщо запустити туди це миле домашня тварина, він обов’язково буде вибирати тільки те, що йому до смаку.
Так і з цією закускою. Ми пропонуємо гостям не змішані салати, а лише підготовлені компоненти з заправками, а вже кожен сам для себе вирішить, який саме варіант створити на своїй тарілці.
Чим ще хороший цей салат? По-перше, приготувати його можна з чого завгодно, комбінуючи продукти на свій смак. По-друге, салат не потрібно заправляти майонезом, а значить, що і термін зберігання у нього збільшується. Навіть якщо ваші гості не з’їдять його повністю, до наступного дня закуска не зіпсується в холодильнику.
Соуси до салатів подаються окремо або викладаються гіркою в центрі страви. Як соусів підходить майонез, сметана, натуральний йогурт, м’який сир – в залежності від складу.
Кількість продуктів в рецептах вказано приблизно на 4 порції.
Салат «Козел в городі» з чіпсами
Саме чіпси тут відіграють основну роль і надають смак. Ви можете вибрати з будь-якими смаковими добавками, але краще за все взяти звичайні чіпси з сіллю. Важливо: сервірують блюдо вже перед самою подачею, щоб чіпси зберегли свої хрусткі властивості.
склад:
- Чіпси – 50 г
- Помідор свіжий – 2 шт (250 г)
- Огірок свіжий – 2 шт (200 г)
- Кукурудза консервована – 1 банка (180 г)
- Цибуля ріпчаста маринований – 150 г
- Майонез – за потребою
- Часник – за смаком
- Сіль за смаком
готуємо:
Помідори подрібнити кубиками, огірки – часточками. З кукурудзи злити рідину. Лук замаринувати, як зазначено в рецепті по посиланню. Викласти продукти на блюдо. Часник подрібнити і змішати з майонезом. Соус до салату подавати окремо.
Салат «Козел в городі» з морквою по-корейськи
Основний інгредієнт, які надає смак цього варіанту салату, – морква, краще приготувати самостійно, але цілком підходить і покупна. Якщо хочете пікантності, вибирайте гостру корейську моркву. А буряк, яка додасть страві легку приємну солодкістю, вибирайте за кольором і формою. Найсмачніша та, яка має злегка приплющену форму і кольори перестиглою вишні. Не беріть круглі коренеплоди, в них багато жорстких волокон, що зіпсує загальне враження від козла в городі.
Що треба:
- Буряк варена – 300 г
- Капуста білокачанна – 200 г
- Морква по-корейськи – 200 г
- Яблуко кисле (зелене) – 250 г
- Шинка – 200 г
- Майонез – за потребою
- Лимонний – половинка
- Сіль за смаком
Як приготувати:
Відварену буряк очистити і натерти на крупній тертці. Так як ми використовуємо корейську моркву, то і буряк краще нашаткувати на спеціальній тертці. Капусту тонко нашаткувати і злегка пом’яти руками, якщо використовуєте середні та пізні сорти. Шинку подрібнити. Яблуко порізати і скропити соком лимона. Викласти всі інгредієнти на тарілку, в центру додати соус.
Салат «Козел в городі» з м’ясом
М’ясо для цього варіанту приготування підходить будь-який – свинина, яловичина, м’ясо птиці, копчене м’ясо, солоне, балик. Саме м’ясної інгредієнт з гранатом дає неповторне смачне поєднання. Спробуйте!
продукти:
- Балик свинячий або свинина – 400 г
- Помідор свіжий – 2 шт (250 г)
- Огірок свіжий – 2 шт (200 г)
- Капуста пекінська – 200 г
- Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт (100 г)
- Зерна граната – 150 г
- Майонез – за потребою
- Цукор – за вказаною нижче рецептом
- Оцет – за вказаною нижче рецептом
- Сіль за смаком
приготування:
Балик тонко нашаткувати. Якщо використовуєте для цього салату м’ясо, наріжте свинину такими ж тонкими скибочками і обсмажте в олії до золотистої скоринки.
Червоний ріпчаста цибуля замаринувати в оцті. Зерна граната очистити від плівочок. Пекінську капусту, помідори і огірки нарізати. Викласти всі продукти на блюдо сервіровки. Майонез можна подати окремо.
Салат «Козел в городі» з картоплею
У цій закусці використовується обсмажений картопля, як і в рецепті «Гніздо глухаря». У другому кроці приготування ви зможете прочитати, як зробити картопля хрустким.
Що знадобиться:
- Куряче філе – 1 шт (400 г)
- Картопля – 4 шт (400 г)
- Морква свіжа – 2 шт (200 г)
- Сир твердий – 200 г
- Огірки солоні – 2 шт (200 г)
- Цибуля ріпчаста 1 шт (100 г)
- Майонез – за потребою
- Рослинна олія – для смаження і фритюру
- Часник – за смаком
- Пряні сушені трави – щіпка
- Сіль за смаком
- Спеції – за смаком
Як зробити:
Куряче філе обсмажити в олії до готовності і золотистого кольору. Картопля нашаткувати і обсмажити у фритюрі. Огірки і сир порізати кубиками, моркву натерти на тонкої тертці. Майонез змішати з подрібненим часником і сушеними травами. Сервірувати тарілку підготовленими інгредієнтами. Соус подати або окремо, або викласти в центр інгредієнтів.
Салат «Козел в городі» з куркою
А це полегшений варіант козла в городі для тих, хто точно не принесе тяжкості після їжі, навіть якщо ви з’їсте добавку. До речі, звичний твердий сир можна замінити м’якої розсільної бринзою. А для соусу змішати сметану з домашнім м’яким сиром.
потрібно:
- Куряче філе – 1 шт (400 г)
- Огірок свіжий – 2 шт (200 г)
- Сир твердий – 100 г
- Морква свіжа – 2 шт (200 г)
- Капуста пекінська – 300 г
- Яблуко кисле – 2 шт (200 г)
- Лимон – 1 шт
- Майонез – за потребою
- Сметана – за потребою
процес:
Курку нарізати кубиками й обсмажити в маслі. Остудити і викласти на блюдо в центр. Яблуко і сир подрібнити кубиками. Яблуко скропити соком лимона, щоб воно не потемніло. Огірки і морква тонко нашаткувати. Пекінську капусту також нашаткувати тонко. Викласти всі інгредієнти. Сметану змішати з майонезом 1: 1, додати лимонний сік за смаком і подати окремо в піалі.
Салат «Козел в городі» з сухариками
Любіть похрумтіти сухариками? Їх цілком можна використовувати і в цій закусці. Тільки ми їх не в магазині купимо, а приготуємо самі. Як приготувати сухарики можна подивитися в рецепті горохового супу. Але там все гранично просто.
З чого готуємо:
- Шинка – 300 г
- Огірок свіжий – 2 шт (200 г)
- Капуста пекінська – 200 г
- Батон – 200 г
- Кукурудза консервована – 1 банка (180 г)
- Зелень (цибуля, кріп) – по 1 пучку
- Майонез із сметаною (1: 1) – за потребою
опис:
Батон нарізати у вигляді сухариків і обсмажити на сковороді з додаванням невеликої кількості рослинного масла. Також батон можна викласти на деко і підсушити в духовці. З кукурудзи злити рідину. Пекінську капусту й огірки нашаткувати. Шинку нашаткувати кубиками і викласти в центр блюда. Зелень дрібно порубати, частина зелені викласти в якості інгредієнта. Сметану змішати з майонезом і другою частиною зелені, подавати окремо.
Салат «Козел в городі» з гранатом
Ще один варіант приготування салату з гранатом. Лук для цього рецепта рекомендуємо замаринувати в лимонному соці, посилання знайдете в описі.
Які продукти потрібні:
- Балик свинячий – 200 г
- Капуста білокачанна – 150 г
- Буряк варена – 150 г
- Цибуля ріпчаста червоний – 100 г
- Сухарики – 100 г (см. Рецепт вище)
- Зерна граната – 150 г
- Лимон – 1/2 шт
- Цукор – за рецептом маринаду
- Зелень – за рецептом маринаду
- Майонез – за потребою
- Сіль за смаком
Збираємо салат:
Балик нашаткувати. Червоний солодкий лук замаринувати в лимоні. Гранат очистити від плівочок. Буряк натерти на тертці, капусту тонко нашаткувати. Якщо капуста не рання, а середніх або пізніх сортів, злегка пам’ятаєте її руками. Викладіть всі підготовлені інгредієнти на тарілку сервіровки.
Більше рецептів салату «Козел в городі» ви знайдете у другій частині статті.
Смачного!