У більшості випадків святковий стіл прикрашають бутерброди, а у деяких відзначають тільки з бутербродів святковий стіл і складається. Це справа смаку, часу і кулінарних пристрастей.
У нашій родині всі досить просто і по-домашньому, але я завжди намагаюся прикрасити стіл. Одного разу, як не можна до речі, мені потрапив до рук один чудових кулінарний журнал з новорічними рецептами. Я залістала його до дірок, шкодуючи про те, що просто неможливо стільки з’їсти, скільки мені хотілося б приготувати =) Все таке ошатне, святкове, апетитне і просте в приготуванні. Мені попався рецепт красивих і смачних бутербродів. Я, як завжди, внесла свої зміни як в їх склад, так і в спосіб прикраси. Всі ідеї народилися в процесі приготування бутербродів, і тепер я готую такі бутерброди з сьомгою і ікрою на святковий стіл.
Святкові бутерброди з сьомгою і ікрою я обов’язково готую на новорічний стіл або нам з чоловіком на романтичні посиденьки вдвох. Ми дуже поважаємо цю рибу в будь-якому вигляді, ну а до ікрі у нас особлива любов.
Красиві і смачні бутерброди – інгредієнти на 6 бутербродів:
- Філе сьомги слабосоленої – 60 г (по 20 г на 3 бутерброда)
- Червона ікра – 30 г (по 10 г на 3 бутерброда)
- Рікотта – 90 г (по 15 г на 6 бутербродів)
- Батон білий – 120 г (по 20 г на 6 бутербродів)
- Масло вершкове – 20 г (на 6 бутербродів)
- Кріп – 1 пучок
Для прикрас:
- Лук червоний – 1 маленька цибулина
- сир твердий
- кумкват
- Листя салату
Замість рікотти можна використовувати м’який сир, бажано підвищеної жирності.
Бутерброди з сьомгою і ікрою – рецепт приготування:
Батон нарізаємо на шматочки потрібної вам товщини.
Потім відповідним по діаметру склянкою або спеціальною формою вирізаємо кружечки.
Можна використовувати форми для печива і зробити бутерброди у вигляді ялинок, чобіт, оленів і кого завгодно.
Для новорічного столу це буде тим більш актуально.
Намазуємо вершковим маслом кожен шматочок хліба з торця.
Кріп дуже дрібно рубаємо. Рекомендую гілочки кропу звільнити від товстих стебел.
По колу маку вершкової сторін кружечки хліба в кріп, щоб вийшла зелена шубка.
Основа під бутерброди готова. Має вийти ось так:
Таким чином прикрашаємо рубаною зеленню все шматочки і викладаємо на тарілку сервіровки.
Залишками зелені посипаємо тарілку навколо майбутніх бутербродів.
На кожен бутерброд накладаємо рикотту.
Акуратно розкладаємо червону ікру.
Філе сьомги дрібно нарізаємо: кубиками, пластинками, соломкою.
Розкладаємо нарізане філе на бутерброди.
Прикрашаємо тарілку з бутербродами на свій смак.
Бутерброди з сьомгою, приготовані за цим рецептом, чудово прикрасять ваш святковий стіл.
Калорійність бутерброда з сьомгою на 100 грам = 214 ккал
- Білки – 12 гр
- Жири – 10,1 гр
- Вуглеводи – 18,6 гр
Бутерброд з червоною ікрою: калорійність на 100 грам = 218 ккал
- Білки – 12,5 гр
- Жири – 8,9 гр
- Вуглеводи – 22,7 гр
А ще пропоную вам варіант бутербродів з сьомгою і сиром. Відмінна не менше смачна закуска!
Приємного апетиту і хороших вам свят! Підписуйтесь на мої нові рецепти, щоб не пропустити що-небудь цікаве!
З повагою, Наталі
Рейтинг 5.0 3 відкликання