Неймовірно простий рецепт! Огірки виходять пружні і хрусткі, в міру солоні (хоча кількість солі ви можете регулювати самостійно). Незважаючи на те, що свіжі огірки зараз купити можна протягом всього року, все ж малосольні огірки будуть значно смачніше, якщо вони вирощені у відкритому ґрунті, тому вибирайте на ринку саме такі. Воду краще вибирати середньогазована.
Традиційно такі огірочки відмінно поєднуються з молодою картоплею, оселедцем, солоної скумбрією і житнім хлібом. Але в кінці рецепта ви знайдете ще декілька наших рекомендацій, з чим їх можна подавати.
Складові:
- 1,5 кг свіжих огірків (можна також зеленці або корнішони)
- 70-90 г солі
- 2-3 парасольки кропу
- 1 великий пучок свіжого кропу
- 1 головка часнику (краще молодого)
- 1-2 л столової мінеральної води
Приготування малосольних огірків на мінеральній воді
Огірки вимити, скласти в глибоку миску і залити перед засолкою їх холодною водопровідною водою. Через годину ще раз вимити овочі та зрізати кінчики.
Поки огірочки вимочуються, крупно порубати свіжий вимитий кріп, розрізати уздовж зубчики часнику (можна не очищати, але так само добре вимити).
Огірки пересипати зеленню, часником, сіллю. Перемішати в мисці, щоб все ретельно розподілилося.
Зручний контейнер або каструлю вистелити парасольками кропу, викласти всі підготовлені продукти і залити мінеральною водою. Накрити кришкою. Витримати огірки в мінеральній воді не менше 12 годин. Можна відразу ставити в холодильник, можна залишити на кухонному столі на 2-3 години або опустити в підвал.
Після чого огірочки малосольні на мінералці готові. Їх можна їсти відразу або помістити на годинку в холодильник, після чого малосольні огірки на мінеральній воді стануть холодними і будуть набагато смачніше і приємніше на смак. Як бачите, приготувати хрусткі малосольні огірочки з мінеральною водою дуже просто.
Для основної страви рекомендуємо:
- Ледачі голубці (в мультиварці)
- Узбецький плов зі свининою і бараниною
- Червоний рис (в мультиварці)
- Картопляні зрази з грибами
- Млинці з лівером і гречкою
А також заготовляємо на зиму:
- Мочені яблука – 4 рецепта
- маринований редис
- маринована черемша
- Маринована капуста з хріном
А на солодке торт «Рижик» – кращий рецепт в інтернеті!
Смачного!