Найцікавіше і смачна страва, яке можна приготувати з свинячого сала зі шкіркою – це рулет, варений в пакеті. Така холодна закуска буде доречна і в будні, і в свята.
З сала можна зробити кілька видів закуски. Це може бути солоне сало, мариноване в розсолі, копчене, варене сало в цибулинні і т.д. Сьогодні хочу запропонувати рецепт рулету з свинячого сала з м’ясним прошарком на шкірці. Для такого рулету використовуйте тонке сало – його легше скручувати. За товщиною воно повинно бути приблизно 1,5-2 см. Чим більше прошарків м’яса в салі, тим менш жирним вийде рулет. Купуючи сало, зверніть увагу на його шкірку, щоб вона була м’якою і не заветренной.
Рулет, приготований на нашу рецептом, вийде з пікантним присмаком, який додадуть йому в’ялені томати і анчоуси, а також зелень, часник і суміш перців. Відразу хочу відзначити, якщо у вас не знайдеться анчоусів і в’ялених томатів, замініть їх чорносливом. А краще спробуйте приготувати обидва варіанти, дуже смачно.
І ще. На сайті є рецепт рулету з сала, запеченого в духовці. Можливо, той варіант вас теж зацікавить.
Складові:
- тонке сало – 650 г
- морська велика сіль – 2-3 ст. л.
- в’ялені томати – 20-30 г
- анчоуси – 3-4 шт.
- молодий часник – 1-2 головки
- петрушка
- кріп
- суміш перців – велика жменя.
приготування рулету
- Якщо свиняче сало має великий розмір, рекомендую розрізати його на кілька частин. Таким чином, у вас вийде 2-3 акуратних рулету, які красиво виглядатимуть на тарілці. До того ж вузький рулет зручно їстиме.
- Покладіть сало шкіркою вниз, а верхню частину посипте морською сіллю. Суміш перців подрібніть в ступці не дуже дрібно, посипте ними на сало. Злегка помасажуйте руками сало, втираючи приправи.
- Подрібніть часник, петрушку і кріп, розподіліть по салу. Потім розкладіть в’ялені томати і анчоуси. В’ялених томатів можна покласти і більше, а ось анчоусами не варто захоплюватися, оскільки в них міститься багато солі.
- Тепер намагайтеся, щільно скручуючи двома руками, сформувати рулет з сала. Скручений свинячий рулет обмотайте товстої кулінарної ниткою.
- Обмотайте рулет спочатку харчовою плівкою, а потім покладіть в кілька пакетів і зав’яжіть. Опускайте рулет в каструлю з водою. На невеликій температурі (не вище 90 градусів) млоїте рулет 4 години. Доливайте води, якщо википатиме.
- Готовий рулет, не виймаючи з пакетів, необхідно покласти під прес (ємність з водою) на ніч в холодильник. Вранці можна зняти всі пакети і нарізати рулет тонкими слайсами.
- Сало буде дуже м’яким і ніжним на смак. Обов’язково подайте з таким рулетом вашу улюблену приправу (гірчиця, васабі, хрін, чортівня, або кетчуп)
Приготування і фото: Ельба.