Сирники – це дуже смачний десерт з сиру і родзинок, який не тільки наситить, але і принесе задоволення. Подавати ласощі можна як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.
Якщо у вас не так багато часу, а хочеться приготувати для близьких корисний і смачний десерт до чаю, спробуйте зробити сирники з сиру з родзинками і соусом, запечені в духовці. Таке блюдо, на відміну від смажених сирників з родзинками, менш жирне і не дуже калорійне. Завдяки соусу на основі сметани сирники виходять ніжними і не сухими. Ласощі втілюється в життя протягом години. Замість родзинок в тісто можна покласти шматочки кураги, чорносливу або інших сухофруктів.
складові
- сир – 400 г
- борошно – 160 г
- цукор – 3 ст. л.
- родзинки – 50 г
для соусу:
- сметана – 200 мл
- мак – 3 ч. л.
- кориця – 2 ч. л.
- цукор – 3 ст. л.
- вершкове масло – 30 г
- какао-порошок – 2 ч. л.
Рецепт приготування
У миску з сиром засипте цукор.
Потім туди ж вбийте яйця.
Солодку сирну масу подрібнити блендером до крему.
У сирну масу додайте борошно.
Тепер додайте родзинки в миску. У мене родзинки власного приготування.
Ретельно проведіть сир з борошном, сформуйте сирне тісто.
Зробіть джгут з тіста і наріжте його на порційні шматочки. Чи не формуйте занадто товсті сирники, інакше вони будуть погано пропікатися.
На деко, застелене пергаментом і змащений маслом, викладіть сирники. Запікайте сирники при температурі 180 градусів приблизно 25-30 хвилин.
Приготуйте соус. Залийте в миску сметану, додайте мак, корицю і цукор.
Вершкове масло розтопіть, і додайте в миску зі сметаною, маком, цукром і корицею. Слідкуйте, щоб масло не було занадто гарячим, інакше при його додаванні сметана створожится, стане дрібними грудочками.
Тепер додайте в миску зі сметаною і маслом какао. Перешкодьте соус.
Готові сирники викладіть у форму.
Залийте приготованим сметанно-шоколадним соусом і запікайте при температурі 180 градусів близько 10-15 хвилин.
Блюдо готове. Подавайте ласощі з улюбленим напоєм.
Господині на замітку:
- Не купуйте для сирників занадто вологий сир, інакше доведеться збільшувати кількість борошна, щоб тісто не вийшло рідким, що не липнуло до рук.
- Для зв’язування сирників в тісто додають не тільки борошно, а й манну крупу, картопляний крохмаль.
- Сирники бувають не тільки солодкими, але і солоними, закусочними. У тісто для солоних сирників додають шматочки овочів, спеції, подрібнений часник.