Салат з курячою печінкою і смаженим насінням – яскравий приклад здорової, смачної та корисної їжі. Таке блюдо може замінити вечірній прийом їжі, залишаючи надовго відчуття ситості. Люди завжди прагнули до того, що б взяти для свого здоров’я від матінки-природи все найкраще і корисне. І сьогодні це питання залишається актуальним. Адже багато з того, що продають у магазинах напхане різними барвниками, хімікатами та іншої «нечистю».
Серед продуктів, оптимальних за співвідношенням ціни, якості та користі є свійська птиця. М’ясо багате амінокислотами і білками має невеликий показник калорій. Гарячий насичений бульйон споконвіку вважається справжнім цілющим засобом від багатьох хвороб. Ну, а про простоту приготування курячої печінки, про її ніжному смаку і користі скоро почнуть складати легенди – справжня знахідка для людей, що піклуються про своє здоров’я. Особливо куряча печінка корисна вагітним жінкам і маленьким дітям.
У кулінарії даний субпродукт дуже популярний. Його не потрібно годинами вимочувати в різних сумішах, обливати окропом і так далі. Мінімальні дії, які необхідно виконати перед готуванням, це промити печінку і за бажанням розрізати на 2 частини, так вона краще прогріється і, відповідно, прожарітся. У приготуванні є невеликий нюанс – не потрібно прогрівати / смажити печінку довго, інакше вона втратить свої соки і стане сухою.
Складові:
- печінку птиці – 350 г
- пекінська капуста – 2-3 листків
- великий червоний солодкий перець
- цибуля ріпчаста фіолетовий – 1 шт.
- насіння лущені – 3 ст. ложки
- сік лимона – чайна ложка
- соняшникова олія – 7 ст. ложок
- сіль і перець.
приготування
- Очищені насіння соняшнику підсмажити на сухій сковороді, пересипати в чашку.
- Курячу печінку промити, промокнути паперовою серветкою, розділити великими шматками. У сковороду налити три столових ложки масла, обсмажити в ньому печінку, перекласти в тарілку для охолодження.
- Болгарський перець (без насіння) нашаткувати довгими смужками, обсмажити в двох столових ложках олії, остудити.
- Цибулю нарізати півкільцями, чи не обсмажувати.
- Залишок масла збити зі спеціями за смаком (простий мелений перець і сіль) і з соком лимона.
- Капустяні листи добре промити, обсушити серветкою і порвати руками прямо в миску або крупно нарізати шинковкой.
- Покласти до капусти курячу печінку і півкільця цибулі, перемішати.
- Викласти обсмажені перець і насіння. Полити заправкою.
- Ще раз ретельно перемішати, зняти пробу на спеції і при бажанні додати ще.
- Салат з курячою печінкою і смаженим насінням розкласти по тарілочках і подати до столу. Смачного!
- Було б несправедливо не сказати пару слів про насінні. Деякі вважають їх марними і навіть шкідливими. Але насправді ці дрібні зернятка мають унікальний мінерально-вітамінний склад. Звичайне лущення насіння – це вже профілактика багатьох захворювань, наприклад, інфаркту міокарда, жовчовивідних шляхів або атеросклерозу. Але не варто гризти їх без міри, тому що крім користі вони можуть завдати і шкоди. Щоденне споживання, а саме клацання шкаралупи, загрожує руйнуванням зубної емалі.