Роздумуєте, чим нагодувати сім’ю, але так, щоб це було смачно, швидко, оригінально і недорого? Не побоюся стверджувати, що рецепт кексу з индюшиной печінкою – це те, що ви давно шукали!
Кекси вам я з любов’ю пекла, Заходьте, прошу, не соромтеся. Відкладіть швидше справи. Що ж ви чекаєте, друзі? Пригощайтеся !!!
Кожному з нас хоча б раз у житті доводилося куштувати закусочні кекси, які прийнято подавати під час фуршетів. До складу закусочних кексів можуть входити гриби, сир, шматочки м’яса, ковбаси, овочів, перемішаних з ніжним повітряним тестом, яке запікається разом з начинкою в духовці в спеціальних формах. Можливо вас здивує, але в список гастрономічних інгредієнтів, з яких випікають кекси, можна включити і печінку. Перевагу варто віддати м’якою і ніжною печінки індички або курки. Сам по собі цей субпродукт не дуже користується успіхом серед господинь, готують його рідко, оскільки далеко не кожному подобається специфічний присмак печінки, її прісна і сухувата консистенція. Однак немає нічого простішого, ніж перетворити цей бюджетний продукт в кулінарний вишукування. Я запропоную вам рецепт оригінальних кексів з печінки, які готуються легко і напевно стануть знахідкою і прикрасою для святкового столу.
Складові:
- печінка індички – 330 г
- курячі жовтки – 1-2 шт.
- жирні вершки – 70 мл
- пшеничне борошно – 4,5 ч. л.
- кукурудзяна мука – 1,5 ч. л.
- розпушувач – щіпка
- суміш запашних перців – щіпка
- мускатний горіх – щіпка
- сухий мелений часник – щіпка
- сіль – 0,5 ч. л.
- цукор – щіпка
- жменю родзинок
- майонез – 50 мл
- сметана – 100 мл
- часник 2 зубці
- тертий сир – жменя
- зелена цибуля за смаком
- петрушка і кріп за смаком
- калина для прикраси.
приготування
- Для початку, виберіть свіжу печінку індички або курки. Сполосніть шматки печінки і видаліть всі прожилки, якщо вони є.
- У миску з печінкою налийте жирних вершків і додайте 1-2 курячих жовтка.
- Ручним блендером подрібніть печінку в однорідну масу.
- Всипте кукурудзяну і пшеничну муку в миску з печінкою, віночком перемішайте.
- Тепер додайте в отримане тісто щіпку розпушувача, солі і цукру. Обов’язково не забувайте про спеції, зазначені в інгредієнтах – перець, мускатний горіх і сушений часник. Вони додадуть пікантності печінковим кексів. Видавіть в тісто зубок часнику.
- Віночком змішайте печінковий тісто і залиште на п’ять хвилин на столі.
- Маленькі силіконові формочки змастіть вершковим маслом, і розлийте по ним тісто.
- При бажанні, в печінкові кекси можна додавати родзинки, безпосередньо перед відправленням в духовку.
- У розігрітій духовці (180 градусів) готуйте печінкові кекси 20-30 хвилин.
- Поки кекси остигають, приготуйте для них соус. Для цього змішайте в піалі сметану і майонез, додайте зубчик часнику.
- Покрийте верхівки печінкових кексів соусом. Перед подачею на стіл посипте кекси подрібненим зеленою цибулею і тертим сиром.
- Красиво викладайте кекси на блюдо і прикрашайте ягодами калини і зернами кукурудзи. Краї блюда посипте зеленою цибулею.
Господині на замітку:
- Печіночне тісто вийде смачніше, якщо додати в нього трохи обсмаженого ріпчастої цибулі. Візьміть 3 цибулини середнього розміру, поріжте шматочками, обсмажте на олії на сковороді до золотистого кольору. Столовою ложкою відсуньте обсмажену цибулю, а рослинне масло злийте. Лук подрібніть блендером до стану пюре, або перемеліть за допомогою м’ясорубки, поставивши дрібну сітку. Мелений обсмажену цибулю додайте в тісто. Якщо після цього тісто стало дуже рідким, додайте в нього додатково 2 ст. л. муки.
Автор Ельбі.