Філе горбуші, мариноване в апельсиновому соку, а потім запечене в духовці, виходить ніжним і соковитим. А якщо ще придумати оригінальний гарнір, так взагалі вийде пісня. У черевці у риби в якості приємного сюрпризу виявилася червона ікра. Чоловік її тут же засолив і написав рецепт про те, як солити червону ікру.
складові
- горбуша – 1 кг;
- перець солодкий – 1 штука;
- оливкова олія – 3 столові ложки;
- апельсин – 1 штука;
- петрушка – кілька гілочок;
- кедрові горішки – жменя;
- сіль – 0,5 чайної ложки.
Цілу горбушу почистити від луски і нутрощів, вимити, обсушити паперовими рушниками. З центральної кістки зрізати 2 філе. Шкіру не знімати, але видалити всі кісточки за допомогою пінцета.
Апельсин ретельно вимити, натерти цедру на тертці і вичавити сік з половини апельсина.
Філе горбуші викласти в глибоку тарілку, додати 2 столові ложки оливкової олії, цедру апельсина, посолити, і влити сік половини апельсина. Рівномірно натерти рибу маринадом і прибрати в холодильник на 2 години.
Великий солодкий перець (або 2 середніх) вимити, очистити від насіння, нарізати на 6-8 частин. У блюдо для запікання викласти перець і скропити столовою ложкою оливкової олії. Поставити запікати перці в розігрітий до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
До готового перцю додати філе горбуші, полити маринадом і вичавленим соком з другої частини апельсина.
Запікати в духовці протягом 10-12 хвилин.
У сковороді прогріти жменю кедрових горішків.
Готову червону рибу розділити на порції. По тарілках розкласти солодкий перець, горбушу, полити маринадом, в якому готувалася риба, прикрасити крупно нарізаною петрушкою і кедровими горішками. Як гарнір, крім запечених болгарських перців, в цей раз я подавала булгур.
Рецепт приготування булгура простий. У каструлі розпустити 50 г вершкового масла, висипати півчашки булгура, перемішати так, щоб весь булгур просочився маслом. Залити чашкою води. Готувати на повільному вогні 15 хвилин.