Так – так, в цибулинні, жодної помилки! Сало, та й взагалі свинина в цибулинні виходить дуже смачним, м’яким і ніжним. Цибулиння надає апетитний рум’яний колір, а суміш спецій з часником такий аромат, що відмовитися від шматочка сало буде просто неможливо. Я впевнена, все будуть в повному захваті, побачивши на тарілці апетитні шматочки сала золотистого кольору немов копчене. А якщо ще приготувати бутерброд з салом і чорним хлібом, маринованим огірочком і зеленою цибулею, то кращої закуски під горілочку годі й шукати, але пам’ятаємо, що вживання алкоголю шкодить нашому здоров’ю!
Спосіб приготування: варіння.
Час приготування: близько 1,5 години.
Інгредієнти на 10 порцій:
- сало свиняче з м’ясними прошарками – 1 кг
- цибулиння – 50 г
- лавровий лист – 2 штуки
- чорний запашний перець – горошок – 10-15 штук
- часник – 6-7 зубчиків
- кмин – 1 чайна ложка
- паприка мелена червона – ½ чайної ложки
- коріандр мелений – ½ чайної ложки
- перець червоний гіркий – ¼ чайної ложки
- перець чорний мелений – ½ чайної ложки
- сіль – 1 столова ложка
- вода – 1 л
для бутербродів:
- чорний хліб
- Зелена цибуля
- маринований огірок.
Рецепт приготування сала в лушпинні
- Свиняче сало, бажано взяти ніжну частину корейки з м’ясними прошарками, нарізати шматками шириною 8-10 сантиметрів і завдовжки близько 20 сантиметрів.
- Нарізані шматки сала скласти в глибоку каструлю, перекладаючи цибулевим лушпинням, попередньо помитий. Залити холодною водою, вода повинна повністю покрити шматки сала. Додати в воду сіль з розрахунку 1 столова ложка на 1 літр води, кинути чорний запашний перець – горошок, лавровий лист. Довести до кипіння на сильному вогні, потім вогонь зменшити до слабкого і варити сало протягом 1 години.
- Поки сало варитися, приготувати суміш з часнику і спецій: часник почистити, помити і натерти на дрібній тертці. Додати до часнику кмин, мелений коріандр, червону мелену паприку, червоний мелений перець, чорний мелений перець, все добре вимішати до однорідності суміші.
- Готове варене сало витягнути з каструлі, звільняючи від прилип цибулиння і остудити до теплого стану.
- Теплі шматки вареного сала натерти з усіх боків рясно сумішшю з часнику і спецій. Натерті шматки сала скласти в чистий посуд, накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі на 5 годин. Потім поставити сало охолоджуватися в холодильник.
- Сало, варене в цибулинні, звичайно ж, можна з’їсти просто так. Але я рекомендую Вам приготувати ось такий бутерброд, який зможе послужити відмінною закускою на святковому столі. Чорний хліб порізати невеликими прямокутними шматочками, зрізавши скоринки. На шматочок хліба покласти тоненький шматочок маринованого огірка, скибочку сала, звареного в цибулинні і перев’язати бутерброд пером зеленого лука.
- Порада:
- зберігати сало в холодильнику;
- А ще можна засолити сало холодним способом.