Якщо вам подобається поєднання сиру і томатів, то спробуйте спекти французький відкритий пиріг.
Яскравий, соковитий і ароматний привіт зі столиці кулінарної майстерності, Парижа, – це киш з помідорами чері і моцарелою. Він настільки приголомшливо виглядає, що хочеться милуватися їм знову і знову. Пісочна несолодка основа відмінно поєднується з сирною начинкою, а запечена рум’яна поверхню з моцарелою і томатами додає нових смакових відтінків страви.
Створити таку випічку не важко – вона буде готова за 40-45 хвилин. Замінити сир моцарелу в списку інгредієнтів можна фетою (бринзою) або рикоттой. Цей відкритий пиріг подається як в гарячому, так і в холодному вигляді. Його можна брати з собою в похід або в подорож.
Складові:
- курячі яйця -2 шт.
- сир – 250 г
- помідори черрі – 100-120 г
- моцарелла – 100-120 г
- зелена цибуля – 0,5 пучка
- пшеничне борошно – 300-350 г
- вершкове масло – 80 г
- сіль і сушений базилік за смаком.
Спосіб приготування:
- У глибоку ємність викладіть вершкове масло і злегка розтопіть його в мікрохвильовій печі. Слідкуйте за тим, щоб воно не закипіло! Потім в ємність вбийте одне куряче яйце, всипте сіль і збийте все віночком або вилкою.
- Додайте пшеничну муку і замісити пісочне тісто – воно повинне не липнути до рук і бути жирним. Муки може знадобитися трохи більше або трохи менше – в залежності від розмірів яйця.
- Тугий колобок пісочного тіста помістіть в холодильник на 15 хвилин.
- Потім розподіліть його по формі руками, злегка виходячи на бортики.
- У ємності змішайте сир будь-якої жирності, куряче яйце і сіль. Як випливає подрібніть масу до однорідності. По можливості використовуйте яйця домашніх курей – колір випічки тоді стає яскраво-жовтим!
- Наріжте промиті стебла зеленої цибулі і всипте їх в ємність. Замість цибулі можна використовувати свіжий базилік, орегано або кріп. Перемішайте.
- Вилийте начинку в середину форми. Постарайтеся не виливати її за бортики тесту.
- Кульки моцарели розрізати навпіл і викладіть на поверхню начинки разом з промитими помідори черрі. Посипте все сушеним базиліком або інший сушеної зеленню на ваш смак. Свіжу зелень перед випіканням не використовуйте – вона пригорить! Помістіть форму в духову шафу при 200 градусах на 25-30 хвилин. Якщо поверхню пирога підрум’яниться швидше, ніж пропечеться його серединка, то накрийте все фольгою і випікайте до готовності.
- Готовий киш злегка остудіть і витягніть з форми.
- Наріжте на порційні шматочки і подавайте до столу, прикрасивши свіжою зеленню.