Мені дуже важливо, щоб страви були не тільки смачними, а й красиво оформленими. Тому, побачивши на вечірці квіти з лука, я, звичайно ж, захотіла дізнатися рецепт.
Зі звичайного ріпчастої цибулі можна зробити неймовірно оригінальне і смачне прикраса для будь-якого столу. Взагалі це звичайний запечений цибулю в духовці, але завдяки нескладним маніпуляціям виглядає він як чарівну квітку.
Подається таке блюдо як гарнір або як овочева гаряча або холодна закуска. Залежно від того, скільки часу будете запікати, цибульні квітки виходять хрусткими або м’якими. Особливу смакову нотку страви додає молочно-яєчний кляр зі спеціями.
Складові:
-
- велика цибулина – 2 шт.
- молоко – 100 мл
- яєчний білок – 1 шт.
- борошно – 2 ст.л.
- сіль – щіпка
- мелена паприка – щіпка
- суміш спецій для овочів – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
-
- Перед тим як зробити квітку з лука, готуємо кляр. Змішайте молоко і яєчний білок одного яйця. Всипте мелену паприку і суміш спецій для овочів. Для аромату можна використовувати будь-які інші спеції і сухі трави на ваш смак.
- Віночком ретельно збийте яєчно-молочну суміш, додайте дрібку солі. Поставте кляр на 5 хвилин в холодильник.
- Очистіть кілька цибулин, знизу зрізайте тільки корінці. Встановіть цибулю на дошку і акуратно зробіть чотири надрізу, як на фото. Розріжте цибулину правильно, тобто так, щоб в нижній її частині вона залишалася цілою.
- Потім зробіть ще кілька прорізів на цибулині. У вас вийде ось таку квітку, пелюстки якого тримаються знизу в кореневій частині.
- Духовку розігрійте до 160 градусів. Підготовлену цибулину опустіть в прохолодний кляр. Кілька разів переверніть цибульний квітка, щоб все його пелюстки були в клярі.
- На деко поставте цибулини. Якщо квітки у вас занадто розкриваються, можна скріпити їх знизу смужками з фольги.
- Запікайте «квіти» протягом 20-30 хвилин. Залишиться тільки красиво викласти запечені цибулини і подавати на стіл.
Автор: Ельба.