500 рецептів
Складні рецепти

Запечена молода картопля в духовці з часником

by admin 6 Грудня, 2018 No Comments

Гарнір у вигляді запеченого молодого картоплі з часником настільки хороший, що буде доречний навіть на святковому столі. Пропонуємо рецепт з розряду простих, корисних і смачних.

Обожнюю готувати молоду картоплю за різними рецептами. Практично у всіх варіаціях вона виходить дуже смачною. Наприклад, ось рецепт молодої картоплі зі сметаною в духовці. Головне вживати її відразу після приготування, поки вона тепленька і ніжна. Ось сьогодні пропоную найпростіший гарнір для всієї родини – запекти молода картопля в духовці з часником. За старих часів блюдо готували в російській печі, а й сучасна духовка прекрасно справляється з таким завданням. Ця страва з серії «на швидку руку» неодмінно вам сподобається.

Молода картопля в духовці з часником

Складові:

molodaja-kartoshka-v-duhovke-1

  • молода картопля середнього розміру – 6-8 шт.
  • часник – 1-2 зуб.
  • рослинна олія
  • сіль перець
  • спеції за бажанням

Спосіб приготування

  1. molodaja-kartoshka-v-duhovke-2Бульби картоплі вимиваємо і нарізаємо на 4 частини вздовж. Якщо картопля невелика, досить розрізати її навпіл. Посипаємо сіллю і перцем. Якщо є бажання, додайте спеції за смаком, наприклад, прованські або італійські трави, сушений базилік або розмарин. Загалом, тут вже може працювати ваша кулінарна фантазія. Я ж зупинилася на традиційних «підсилювачах смаку» – солі і перці.
  2. molodaja-kartoshka-v-duhovke-3Поливаємо нарізану картоплю невеликою кількістю рослинного масла. Перемішуємо.
  3. molodaja-kartoshka-v-duhovke-4Додаємо роздавлений часник. Я використовувала 1 зубок, можна більше.
  4. molodaja-kartoshka-v-duhovke-5Викладаємо картоплю в форму. Я застелила її пергаментом, щоб було зручніше мити посуд. Ставимо запікати в духовку, яку раніше розігріли до 180 градусів. Час приготування картоплі в духовці складе близько 30 хвилин.
  5. molodaja-kartoshka-v-duhovke-6Коли картопля стане рум’яним, і його можна легко проколоти дерев’яною шпажкою, дістаємо з духовки. Блюдо повністю готове до вживання.
  6. Подаємо запечений молода картопля в гарячому вигляді з зеленню.
  7. Це ідеальний гарнір до будь-якого м’ясного або рибного блюда. При бажанні ви можете приготувати до цієї картоплі смачний соус, наприклад, сметанний, зелений, вершковий або томатний.

Готуємо молоду картоплю в духовці - просто і швидко

На замітку

  • Молоду картоплю не потрібно чистити, а просто вимити жорсткою губкою під проточною водою.
  • Використовуйте завжди бульби однакового розміру, щоб вони рівномірно приготувалися.
  • Готуйте молода картопля на один прийом їжі, так як після охолодження блюдо втрачає свої чудові смакові якості. І мало хто любить вживати розігріту картоплю. Однак якщо вже довелося зберігати її в холодильнику, то потрібно щільно закрити кришкою. Розігріти можна в духовці, в сковороді, мікрохвильовці або мультиварці.
  • До речі, приготувати можна молода картопля в мультиварці на режимі «Випічка», дотримуючись рекомендацій вище.

Молода картопля в духовці з часником

Інші рецепти:

Рис в пакетиках в мультиварці - фото рецепт

Мушмула німецька - корисні властивості і застосування

Курка в банку, приготована в духовці - рецепт з фото

Тушковані курячі шлунки - рецепт пёркёльта по-угорськи

  • Previous Запечена цибулю в духовці – рецепт для прикраси столу6 років ago
  • Next Запіканка з сиру з манкою і ягодами годжі – рецепт з фото6 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки