Гарнір у вигляді запеченого молодого картоплі з часником настільки хороший, що буде доречний навіть на святковому столі. Пропонуємо рецепт з розряду простих, корисних і смачних.
Обожнюю готувати молоду картоплю за різними рецептами. Практично у всіх варіаціях вона виходить дуже смачною. Наприклад, ось рецепт молодої картоплі зі сметаною в духовці. Головне вживати її відразу після приготування, поки вона тепленька і ніжна. Ось сьогодні пропоную найпростіший гарнір для всієї родини – запекти молода картопля в духовці з часником. За старих часів блюдо готували в російській печі, а й сучасна духовка прекрасно справляється з таким завданням. Ця страва з серії «на швидку руку» неодмінно вам сподобається.
Складові:
- молода картопля середнього розміру – 6-8 шт.
- часник – 1-2 зуб.
- рослинна олія
- сіль перець
- спеції за бажанням
Спосіб приготування
Бульби картоплі вимиваємо і нарізаємо на 4 частини вздовж. Якщо картопля невелика, досить розрізати її навпіл. Посипаємо сіллю і перцем. Якщо є бажання, додайте спеції за смаком, наприклад, прованські або італійські трави, сушений базилік або розмарин. Загалом, тут вже може працювати ваша кулінарна фантазія. Я ж зупинилася на традиційних «підсилювачах смаку» – солі і перці.
Поливаємо нарізану картоплю невеликою кількістю рослинного масла. Перемішуємо.
Додаємо роздавлений часник. Я використовувала 1 зубок, можна більше.
Викладаємо картоплю в форму. Я застелила її пергаментом, щоб було зручніше мити посуд. Ставимо запікати в духовку, яку раніше розігріли до 180 градусів. Час приготування картоплі в духовці складе близько 30 хвилин.
Коли картопля стане рум’яним, і його можна легко проколоти дерев’яною шпажкою, дістаємо з духовки. Блюдо повністю готове до вживання.
- Подаємо запечений молода картопля в гарячому вигляді з зеленню.
- Це ідеальний гарнір до будь-якого м’ясного або рибного блюда. При бажанні ви можете приготувати до цієї картоплі смачний соус, наприклад, сметанний, зелений, вершковий або томатний.
На замітку
- Молоду картоплю не потрібно чистити, а просто вимити жорсткою губкою під проточною водою.
- Використовуйте завжди бульби однакового розміру, щоб вони рівномірно приготувалися.
- Готуйте молода картопля на один прийом їжі, так як після охолодження блюдо втрачає свої чудові смакові якості. І мало хто любить вживати розігріту картоплю. Однак якщо вже довелося зберігати її в холодильнику, то потрібно щільно закрити кришкою. Розігріти можна в духовці, в сковороді, мікрохвильовці або мультиварці.
- До речі, приготувати можна молода картопля в мультиварці на режимі «Випічка», дотримуючись рекомендацій вище.