Запіканка з сиру з манкою виходить більш ніжною і повітряної, ніж якби в неї додали тільки сир. Додаткову смакову нотку вносять в блюдо корисні ягоди годжі.
Сирна запіканка з додаванням манної крупи – відмінний сніданок або полуденок для всієї родини. Баланс смаків сиру і манки відтіняють додані в запіканку ягоди годжі, які мають кисло-солодкий смак. Саме завдяки ягодам, запіканка чи не здається прісною. Ягоди годжі можна замінити журавлиною, брусницею або смородиною.
Для того щоб надати десерту повітряну пишність, в підготовлену для запікання масу ми неодмінно кладемо харчову соду або розпушувач. Перед подачею на стіл запіканку з сиру з манкою можна полити сметаною або згущеним молоком, прикрасити збитими вершками, шматочками горіхів, розтопленим шоколадом.
Складові:
-
- манна крупа – 110 г
- розпушувач – 7 г
- сметана – 180 г
- сир жирний – 440 г
- яйця – 1 шт.
- цукор -120 г
- ванільний екстракт -1 ч. л.
- ягоди годжі – 23 г (жменю).
Рецепт приготування
-
- Збийте міксером яйце з цукром. Цукор підсипати поступово, щоб яйце легше збивати.
- Уже в збите яйце додайте 1 ч. Л. ванільного екстракту і сметану, перемішайте.
- До збитого яйцю і сметані додайте сир.
- Манну крупу змішайте з розпушувачем.
- Додайте манку до суміші, ще раз збийте все міксером, щоб трохи розбити грудочки в сирі.
- В останню чергу додайте ягоди годжі.
- Силіконову форму для пирога з невисокими бортиками наповніть сумішшю для сирно-манної запіканки. Форму встановити на деко, так буде зручніше, адже силіконова форма під вагою тесту прогинається. Поставте все в духову шафу на 35 хв. Температура випічки сирно-манної запіканки – 180 градусів.
- Спечений запіканку охолодіть, не виймаючи з форми.
- Охолоджена сирно – манна запіканка відмінно тримає форму і не зламається, коли ви її перекинете на блюдо. Вона також добре ріжеться на шматочки. Зберігати готову запіканку краще в холодильнику під харчовою плівкою не більше двох днів. Сирну запіканку приємно буде з’їсти і з гарячим чаєм і з холодним молоком.
Господині на замітку:
-
- Запіканку з сиру з манкою і ягодами можна також приготувати в мультиварці на режимі «випічка».
- Замість манної крупи в запіканку з сиру можна додати дрібні вівсяні пластівці.