Ви знаєте, як готувати патисони? Напевно, складне питання, ще деякий час назад я теж не мала чіткої відповіді. Але як кажуть, головне спробувати і патисони вам обов’язково сподобаються. Цей маленький фігурний овоч відносять до гарбузам, хоч і схожий він за кольором більше на кабачки. Текстура, яку можна добре розглянути в готовій страві підтверджує їхні родинні зв’язки. Зазвичай патисони запікають, гасять, смажать або готують супи-пюре для дітей. З усіх позначених варіантів виразно найкориснішим є перший. Мінімум жиру і максимум вітамінів і збережених корисних речовин. А якщо додати соус, то виходить ще і пікантно.
Час приготування: 40 хвилин.
Інгредієнти на 2 порції:
- патисони – 3 невеликого розміру
- часник – 5 зубчиків
- базилік
- рослинна олія
- сіль.
приготування:
- Вимийте патисони, видаливши невеликі колючки, і розріжте кожен на 4 частини.
- Перекладіть частини на деко або в форму. Змастіть невеликою кількістю рослинної олії і відправте в духовку. Готуйте при 180 С близько 40 хвилин. Ви можете самі контролювати готовність, можливо, вам захочеться вийняти їх раніше або навпаки пізніше.
- Часник очистіть, поріжте на шматочки і складіть в ступку.
- Додайте сіль в кількості трохи менше половини чайної ложки. Якщо у вас немає ступки, але є блендер – це навіть краще. Ви зможете значно заощадити час і сили.
- З гілки базиліка зірвіть листочки і також додайте в ступку.
- Розімніть всі інгредієнти до стану кашки і додайте в кінці 2 столових ложки рослинної олії.
- Готові патисони дістаньте з духовки і відставте в сторону, щоб охололи.
- Коли запечені патисони трохи охолонуть, покрийте їх соусом з двох сторін і подавайте до столу.
- Є такі патисони можна як в теплому вигляді, так і в холодному. Але теплі вони все ж смачніше.