Легке, яскраве і смачна страва з запечених овочів. Вся його сіль – у смачному соусі і це, мабуть, головне в рецепті. Решта інгредієнти – це просто казкове поле для експериментів. Краса, правда? Будь-які овочі і дикороси можна поєднувати в цьому чудовому блюді. Буде смачно.
Складові:
Для соусу:
- соняшникова олія – 4 ст. л.
- часник – кілька зубчиків
- яблучний оцет – 1 ст. л.
- соєвий соус – 2 ст. л.
Овочі:
- ріпчаста цибуля – 1 головка
- морква – 1 шт.
- кабачок – 300 г
- солодкий перець – 2 стручки
- зелений горошок – 0,5 склянки.
Спосіб приготування
- Кількість, обсяг, а також набір овочів для цієї страви вказані для прикладу. Картопля, гриби, баклажани, патисони, спаржа – нагадуємо вам, що склад може бути будь-який, так само як і кількість кожного інгредієнта.
- Всі овочі потрібно добре помити, очистити від шкірки (кабачок, морква або картопля), порубати кубиками (патисони, картопля або баклажан), нарізати соломкою (солодкий перець), порубати на скибочки (молоденькі цибулини), розділити на брусочки (спаржа) і так далі, і так далі. Кожен інгредієнт вимагає свого підходу, адже в страві він буде грати свою особливу роль. Обов’язково присмачите овочі жменею зеленого горошку або жовтої кукурудзи.
Для прикраси можна використовувати спеціальні пристосування – так, часточки моркви можна перетворити в квіти.
- Соус для цієї страви готувати простіше простого. Дивно, як з таких звичайних речей виходять неперевершені поєднання. А може бути, ми просто не використали їх саме так.
- У невеликій мисці з’єднайте соняшникову олію, яблучний оцет і соєвий соус. Кілька зубчиків часнику очистіть від шкірки і пропустіть через Часничниці. Додайте в соус і добре перемішайте. Наша заправка для овочів готова.
- У глибокій чашці або великій каструлі з’єднайте всі підготовлені овочі, залийте отриманим соусом і добре перемішайте.
- Щільно накрийте овочі і залиште маринуватися на годину. Періодично помішуйте інгредієнти. Для більшої зручності можна перекласти їх в пакет, добре зав’язати і тільки струшувати його періодично.
- Перекладіть дружну компанію на деко або в форму для випічки і відправте в розігріту духовку. Випікайте страви при температурі 190 градусів протягом 40 хвилин.
- Остудіть запечені овочі з часником і соєвим соусом. Подавайте до столу, посипавши рубаною зеленню. Смачного!
- Господині на замітку: можна приготувати цю страву і на пікніку. Замаринуйте овочі будинку, добре упакуйте їх. На природі перекладіть всі інгредієнти в фольгу, загорніть її, покладіть на решітку і відправте на спекотні вугілля. Смачно!