Хочете потрясти їдців чудовим блюдом, тоді приготуйте смачне блюдо до сімейного обіду або вечері – курячі гомілки, запечені з мисливськими ковбасками і цибулею. Куряче м’ясо виходить дуже ніжним, просоченим ароматом копченості, який витає по кухні ще в стадії запікання завдяки ковбасок, а запечений ріпчаста і червоний лук сподобається навіть того, хто його не любить. Подавши таке смачне блюдо до столу, ваші домашні або гості будуть уплітати його за обидві щоки з задоволенням, нахвалюючи господиню.
Складові:
- курячі гомілки – 8 штук (близько 1,2 кг)
- ріпчаста цибуля дрібний – 4 штуки (близько 80 г)
- червона цибуля дрібний – 4 штуки (близько 80 г)
- мисливські ковбаски – 5 штуки (близько 200 г)
- рослинне масло (для обсмажування) – 5 столових ложки
- бульйон (м’ясний або овочевий) – 70 мл
- сіль за смаком
- чорний мелений перець – за смаком
для подачі:
- зелена цибуля – ½ пучка.
приготування
- Курячі гомілки помити, добре просушити і скласти у велику чашку, додати сіль і чорний мелений перець за смаком, якими добре натерти курячі гомілки. Залишити натерті сіллю і чорним меленим перцем курячі гомілки на 15 хвилин.
- На сковороді на середньому вогні розжарити рослинне масло, на якому потім обсмажити з усіх боків до рум’яної курячі гомілки.
- Ріпчасту і червону цибулю почистити, сполоснути водою і нарізати четвертинками.
- Мисливські ковбаски порізати не товста кружками.
- У форму для запікання покласти обсмажені з усіх боків до золотистої скоринки курячі гомілки, додати кружечки мисливських ковбасок, нарізані четвертинками ріпчаста і червоний лук, влити бульйон.
- Форму для запікання з курячими гомілками, мисливськими ковбасками і цибулею поставити в духовку, яку необхідно розігріти попередньо до 180 градусів.
- Запікати курячі гомілки близько 30 хвилин, бульйон повинен википіти.
- Поки курячі гомілки запікаються з мисливськими ковбасками і двома видами лука: червоним і ріпчастою, приготувати на гарнір, наприклад, рис, а також який-небудь салат зі свіжих овочів. Зелену цибулю помити, обсушити і дрібно нарізати.
- Форму для запікання з готовими курячими гомілками, запеченими з ковбасками і цибулею вийняти з духовки, посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею і подати на стіл.
Господині на замітку:
- мисливські ковбаски можна замінити копченої ковбасою;
- блюдо можна приправити улюбленими травами;
- замість курячих гомілок можна взяти і цілу курку, яку розрізати на порційні шматочки.