500 рецептів
Складні рецепти

Запечені курячі гомілки з мисливськими ковбасками – рецепт

by admin 4 Грудня, 2018 No Comments

Хочете потрясти їдців чудовим блюдом, тоді приготуйте смачне блюдо до сімейного обіду або вечері – курячі гомілки, запечені з мисливськими ковбасками і цибулею. Куряче м’ясо виходить дуже ніжним, просоченим ароматом копченості, який витає по кухні ще в стадії запікання завдяки ковбасок, а запечений ріпчаста і червоний лук сподобається навіть того, хто його не любить. Подавши таке смачне блюдо до столу, ваші домашні або гості будуть уплітати його за обидві щоки з задоволенням, нахвалюючи господиню.

Курячі гомілки з мисливськими ковбасками і цибулею

Складові:

  • курячі гомілки – 8 штук (близько 1,2 кг)
  • ріпчаста цибуля дрібний – 4 штуки (близько 80 г)
  • червона цибуля дрібний – 4 штуки (близько 80 г)
  • мисливські ковбаски – 5 штуки (близько 200 г)
  • рослинне масло (для обсмажування) – 5 столових ложки
  • бульйон (м’ясний або овочевий) – 70 мл
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець – за смаком

для подачі:

  • зелена цибуля – ½ пучка.

приготування

  1. Курячі гомілки помити, добре просушити і скласти у велику чашку, додати сіль і чорний мелений перець за смаком, якими добре натерти курячі гомілки. Залишити натерті сіллю і чорним меленим перцем курячі гомілки на 15 хвилин.
  2. На сковороді на середньому вогні розжарити рослинне масло, на якому потім обсмажити з усіх боків до рум’яної курячі гомілки.
  3. Ріпчасту і червону цибулю почистити, сполоснути водою і нарізати четвертинками.
  4. Мисливські ковбаски порізати не товста кружками.
  5. У форму для запікання покласти обсмажені з усіх боків до золотистої скоринки курячі гомілки, додати кружечки мисливських ковбасок, нарізані четвертинками ріпчаста і червоний лук, влити бульйон.
  6. Форму для запікання з курячими гомілками, мисливськими ковбасками і цибулею поставити в духовку, яку необхідно розігріти попередньо до 180 градусів.
  7. Запікати курячі гомілки близько 30 хвилин, бульйон повинен википіти.
  8. Поки курячі гомілки запікаються з мисливськими ковбасками і двома видами лука: червоним і ріпчастою, приготувати на гарнір, наприклад, рис, а також який-небудь салат зі свіжих овочів. Зелену цибулю помити, обсушити і дрібно нарізати.
  9. Форму для запікання з готовими курячими гомілками, запеченими з ковбасками і цибулею вийняти з духовки, посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею і подати на стіл.

Запечені курячі гомілки з мисливськими ковбасками і цибулею

Господині на замітку:

  • мисливські ковбаски можна замінити копченої ковбасою;
  • блюдо можна приправити улюбленими травами;
  • замість курячих гомілок можна взяти і цілу курку, яку розрізати на порційні шматочки.

Курячі гомілки з мисливськими ковбасками і цибулею

Інші рецепти:

Смажена корюшка на сковороді - рецепт з фото

Свинячий карбонат в мультиварці Philips

Шоколадне печиво з карамеллю - рецепт

Як я вибирала дешеву вузьку посудомийну машину Delfa DDW-9241

  • Previous Запечена свиняча очеревина в рукаві в духовці – рецепт6 років ago
  • Next Запечені овочі в соєвому соусі з часником6 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки