Набридли звичайні супчики? Хочеться на перше щось незвичайне з новим смаком? Запросто! Приготуйте грецький суп авголемоно, назва якого дослівно перекладається як «яйця і лимон». Він легкий і смачний, ніжний і ситний, кремоподібний за структурою і білосніжний за кольором.
Складові:
- курячий бульйон – 2,5 літра
- яйце куряче – 4 штуки
- рис довгозерний – 100 грам
- лимон – 1 штука
- дрібно порізана зелень петрушки – 3 столові ложки
- чорний мелений перець – за смаком
- сіль за смаком.
Рецепт приготування
- Курячий бульйон налити в каструлю, в якій буде готуватися суп, довести до кипіння.
- Довгозерний рис насипати в глибоку чашку і промити під струменем холодної води до прозорої води. Всипати промитий рис всипати в курячий бульйон, довести до кипіння на середньому вогні, варити до готовності рису на повільному вогні.
- Лимон помити, розрізати навпіл. З однієї половини лимона вичавити 3 столові ложки соку. Другу половинку лимона порізати на тоненькі часточки.
- У глибоку чашку розбити яйця, додати лимонний сік і збити віночком до однорідності.
- Половник гарячого бульйону влити в чашку з яєчної сумішшю, добре вбиваючи, щоб не дати яйцям згорнутися. Потім таким же чином влити ще 2 ополоника гарячого курячого бульйону. Потім вийшла яєчну суміш порціями перелити в каструлю, де вариться рис в бульйоні, постійно помішуючи. Суп повинен загуснути.
- Суп авголемоно посолити і поперчити за смаком, прогріти, не доводячи до кипіння.
- Подавати грецький суп авголемоно відразу на стіл, додати в нього дрібно порізану зелень петрушки і часточку лимона.
- Декілька порад:
- при приготуванні супу авголемоно іноді довгозерний рис замінюють вермішеллю – орзо, яка схожа на рис;
- якщо Ви відразу не з’їли суп, то розігрівати його не можна, просто розбавте його гарячим курячим бульйоном. Хоча його можна подати і в холодному вигляді.