500 рецептів
Складні рецепти

Заварний крем на молоці – рецепт на 1 літр

by admin 4 Грудня, 2018 No Comments

Суху суміш для приготування крему, яка продається в магазинах, навряд чи можна назвати корисним і смачним продуктом. Один тільки склад чого варто – загусники, ароматизатори, підсилювачі смаку … Чим купувати готовий заварний крем, чи не краще самій навчитися його готувати? Довго шукати застосування крему не доведеться – це і смачний десерт, і відмінна прошарок для тортів і тістечок, начинка для еклерів. Мій рецепт заварного крему на молоці розрахований на 1 літр. Він дуже простий, і крем просто не може не вийти.

Заварний крем на молоці

Складові:

  • молоко – 1 літр
  • борошно – 5 ст. л
  • цукор – 1 склянка
  • яйця – 3 шт
  • масло вершкове – 100 г.

приготування:

  1. Приготуйте дві миски. У глибоку миску розбийте яйця і насипте половину склянки цукру. Яйця з цукром
  2. В іншому посуді змішайте борошно і цукор. Борошно і цукор потрібно змішати для того, щоб борошняна суміш при змішуванні з яєчної не збиралася грудочками. Борошно з цукром
  3. Яйця з цукром збийте віночком в піну. Збити яйця з цукром Додайте в яєчну суміш борошно з цукром. Ретельно розмішайте, щоб до дому свого пішов грудочки.
  4. Збити яйця з цукром і борошном Постійно помішуючи масу віночком, тонкою цівкою влийте холодне молоко (або кімнатної температури). Повинна вийти однорідна рідка маса без грудочок. додали молоко
  5. Перелийте її в каструлю, поставте на слабкий вогонь (краще на розсікач). Постійно помішуйте масу ложкою або дерев’яною лопаткою. У міру нагрівання крем дуже швидко почне густіти. Доведіть до кипіння, до цього моменту маса добре загусне (як манна каша), почне «пихкати», на поверхні з’являться «бульки». Варіть крем з моменту закипання 3-4 хвилини. Інтенсивно помішувати, солодкий і густий крем сильно пристає до денця і може пригоріти. варимо крем
  6. Зніміть крем з вогню. Остудіть до теплого стану (градусів до 35-40) .. Додайте масло, розмішайте (масло повинно розійтися), злегка збийте крем ложкою. Додати масло в крем
  7. Готовий крем охолодіть, розкладіть по креманках і посипте тертим шоколадом. Смачний десерт готовий! крем заварний

Порада. Кількість борошна в рецепті дано з розрахунком на приготування густого крему для десерту. Якщо крем потрібен для тортів, покладіть борошна менше. Рідкий крем швидко вбереться і краще оживляти коржі, а густий крем навпаки – залишиться окремою прошарком.

Інші рецепти:

Суп на курячому бульйоні з галушками в мультиварці - рецепт з фото

Курка з айвою в духовці - рецепт з покроковими фото

Кнелі курячі з рисом - блюдо для дітей і дорослих

Сметанний соус в домашніх умовах - рецепт з фото

  • Previous Запечені овочі в соєвому соусі з часником6 років ago
  • Next Запечена риба форель в лаваші – ішхан по вірменської рецептурою6 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки