Що може бути краще, ніж шматочок малосольной кефалі з шматочком чорного хліба і відвареною картоплею? Маринована рибка, приготована цим способом, довго на вашому столі не залежиться.
Хочу запропонувати оригінальний рецепт закуски з смачною і жирної рибки. Готувати будемо морську кефаль. За розміром ця риба не велика, близько 60 см. Трапляються іноді і більш великі екземпляри, які краще смажити шматочками або запікати. Рибку подрібніше найкраще засолити в спеціально приготованому маринаді. Зусиль буде потрібно небагато, зате результат неодмінно змусить облизнутися! Занадто солону рибу мої домочадці не люблять, тому я вважаю за краще робити малосольного кефаль. Риба виходить ніжна і жирна, а головне – це дуже апетитна закуска.
Складові:
- кефаль – 4 шт.
- кріп
- цибуля
для маринаду на 0,7 літра очищеної води:
- сіль – 3 ст. л.
- цукор – 3,5 ч. л.
- запашний перець – жменя
- гвоздика – 3 шт.
- гірчиця в зернах – 1 ч. л.
- лист лавра – 3 шт.
- рослинне масло (рафінована) – 50 мл
- яблучний оцет – 25 мл.
приготування
- Сполосніть кефаль, видаліть зябра і лушпиння. Трохи надріжте черевце з боку голови. Всередині мало кишок, в основному жирок, який надає смак цієї страви.
- Поріжте кожну рибку порційними шматочками. Після цього риба швидше промаринуется.
- У миску налийте чистої води, доведіть до кипіння. Всипте сіль і цукор, спеції. Варіть пряний маринад 3-5 хвилин. Потім налийте олію і яблучний оцет. Залиште маринад на 30 хвилин, щоб він остигав.
- Підготовлену кефаль перекладіть в контейнер, додайте нарізану цибулю і кріп.
- Залийте маринадом шматочки риби, закрийте кришкою. Ставте маринуватися кефаль на ніч в холодильник.
- На наступний день виймайте готову малосольну рибу і можна її відразу подати на стіл з печеної картоплею і буряком.
Господині на замітку:
- Замість цукру для приготування маринаду можна використовувати мед, а яблучний оцет можна замінити 50 мл лимонного соку.
- Наступного разу замаринуйте червону рибу. Ось рецепт на прикладі горбуші.
Автор: Ельба.