500 рецептів
Складні рецепти

Малосольна кефаль в маринаді – апетитна закуска

by admin 21 Липня, 2018 No Comments

Що може бути краще, ніж шматочок малосольной кефалі з шматочком чорного хліба і відвареною картоплею? Маринована рибка, приготована цим способом, довго на вашому столі не залежиться.

Хочу запропонувати оригінальний рецепт закуски з смачною і жирної рибки. Готувати будемо морську кефаль. За розміром ця риба не велика, близько 60 см. Трапляються іноді і більш великі екземпляри, які краще смажити шматочками або запікати. Рибку подрібніше найкраще засолити в спеціально приготованому маринаді. Зусиль буде потрібно небагато, зате результат неодмінно змусить облизнутися! Занадто солону рибу мої домочадці не люблять, тому я вважаю за краще робити малосольного кефаль. Риба виходить ніжна і жирна, а головне – це дуже апетитна закуска.

Маринована малосольная кефаль

Складові:

kefal-sol-1

  • кефаль – 4 шт.
  • кріп
  • цибуля

для маринаду на 0,7 літра очищеної води:

  • сіль – 3 ст. л.
  • цукор – 3,5 ч. л.
  • запашний перець – жменя
  • гвоздика – 3 шт.
  • гірчиця в зернах – 1 ч. л.
  • лист лавра – 3 шт.
  • рослинне масло (рафінована) – 50 мл
  • яблучний оцет – 25 мл.

приготування

  1. kefal-sol-2Сполосніть кефаль, видаліть зябра і лушпиння. Трохи надріжте черевце з боку голови. Всередині мало кишок, в основному жирок, який надає смак цієї страви.
  2. kefal-sol-3Поріжте кожну рибку порційними шматочками. Після цього риба швидше промаринуется.
  3. kefal-sol-4У миску налийте чистої води, доведіть до кипіння. Всипте сіль і цукор, спеції. Варіть пряний маринад 3-5 хвилин. Потім налийте олію і яблучний оцет. Залиште маринад на 30 хвилин, щоб він остигав.
  4. kefal-sol-5Підготовлену кефаль перекладіть в контейнер, додайте нарізану цибулю і кріп.
  5. Маринована малосольная кефальЗалийте маринадом шматочки риби, закрийте кришкою. Ставте маринуватися кефаль на ніч в холодильник.
  6. На наступний день виймайте готову малосольну рибу і можна її відразу подати на стіл з печеної картоплею і буряком.

Як солити кефаль в домашніх умовах

Господині на замітку:

  • Замість цукру для приготування маринаду можна використовувати мед, а яблучний оцет можна замінити 50 мл лимонного соку.
  • Наступного разу замаринуйте червону рибу. Ось рецепт на прикладі горбуші.

Автор: Ельба.

Інші рецепти:

Огірки холодного посолу - простий рецепт з фото

Салат з буряка з бринзою і шпинатом - рецепт з фото

Рибні котлети икряники - рецепт з фото

Листковий пиріг з кабачковим джемом в духовці - рецепт з фото

Бісквітний торт з мастикою і масляним кремом із згущеного молока - рецепт з фото

Функціональність і надійність елітної побутової техніки Miele

  • Previous Невесткін пиріг для свекрухи – рецепт приготування7 років ago
  • Next Крила індички в духовці у фользі – рецепт приготування з фото7 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли