Сезонні салати як правило готуються з доступних в конкретний час року овочів і фруктів. Осінь – саме чудове час, коли можна і треба включити в щоденне меню для дітей і дорослих добре знайомі і зовсім нові рецепти салатів. На перший погляд, що може бути простіше приготування салату? Але досвідчені й мудрі господині прекрасно знають, щоб звичайний салат перетворився в корисне і красиве блюдо, слід використовувати найкращі овочі і ягоди – свіжі і стиглі, а також приділити увагу способу подачі і прикраси салату. Осіння мозаїка, приправлена олією і соком цитрусових … І це все про нього, про наш сезонному салаті з буряка, бринзи та шпинату!
Інгредієнти на 2 персони / порції:
- буряк варена / запечена – 1-2 шт.
- шпинат свіжий листя – чашка
- бринза / сир Фета – 50-70 г
- оливкова олія – 2 столові ложки
- сік лимона / лайма – 1 ст.ложка
- журавлина / брусниця – 1 ст.ложка
- перець мелений + сіль – по щіпці.
Оливкова олія можна замінити на ароматна соняшникова, солону бринзу на м’який вершковий сир, листя свіжого шпинату на листя шавлії / базиліка / листового салату.
Рецепт приготування салату
- Молоду буряк невеликого розміру заздалегідь відварити або запекти в духовці / мультиварці.
До речі, запечена буряк зберігається в холодильнику набагато довше, ніж відварна. Термін зберігання складає 1-3 дні. Детальніше про запіканні овочів в духовці дивіться тут http://na-vilke.ru/korneplody-dlya-salatov.html.
Листя свіжого шпинату промити холодною водою, видалити вологу і розмістити на салатної тарілці – хаотично розкидати або акуратно викласти по колу.
- Відварну / запечену буряк почистити, натерти на тертці досить крупно і викласти на листя шпинату.
- Потім в салат додати кубики солоної бринзи або шматочки м’якого сиру. Блюдо прикрасити свіжими ягодами журавлини або брусниці.
- Майже готовий салат скропити соком лайма / лимона, хорошим оливковою олією. Блюдо посипати свіжомеленим перцем і посолити виключно за смаком. Якщо бринза дуже солона – сіль в салат просто не додавати.
- Готовий салат з буряка, шпинату і бринзи, прикрашений журавлиною, подати на стіл без зволікання. Блюдо відноситься до категорії корисних сезонних салатів, які смачно втамовують голод і покращують травні процеси. Приємного вам апетиту!