Приготувати тушковану сайру в мультиварці у власному соку – сущі дрібниці. Посипте рибу спеціями, додайте краплю олії, і виставте потрібний режим роботи, доручивши основне завдання сучасної техніки.
У радянські часи сайра в консервах вважалася мало не делікатесом, і все тому, що її просто не було в магазинах. А свіжої сайри ми тоді взагалі не бачили. Зараз, на щастя, в магазинах великий вибір різної риби, і сайра перестала бути рідкістю.
Для того, щоб приготувати сайру в мультиварці КАМBROOK, або в мультиварці будь-який інший марки, буде потрібно мінімум зусиль і зовсім мало часу.
Сайра, тушкована в мультиварці, не буде схожа на звичні консерви, так як вона готується у власному соку і досить швидко. Щоб приготувати сайру, схожу на знайомі нам консерви, потрібно її гасити при невеликій температурі під тиском з невеликою кількістю води досить довго, не менше трьох годин.
Складові:
- сайра – 8 шт.
- лавровий лист -2 листочка
- запашний горошок – 5 шт.
- сіль – 0,5 ст. л.
- оливкова мало – 1 ст. л.
Рецепт приготування
- Сайра дуже легко чиститься, у неї, як і у багатьох інших видів морської риби, практично немає луски. Досить розкрити черевце, видалити нутрощі, намагаючись не роздавити жовчний міхур, відрізати голову і хвіст, і сайра для гасіння в мультиварці вже майже готова. Потрібно тільки ретельно її промити, особливо зсередини.
- Підготуйте спеції для риби: лавровий лист (2 шт.), Запашний перець (5 шт.) І сіль (0,5 ст. Л.).
- Спеції з сіллю подрібніть в блендері або ступці. Засипте сайру спеціями, натріть ними її зсередини і зовні.
- Розріжте кожну рибку на порційні шматки (на дві частини). Покладіть шматки сайри в каструлю мультиварки.
- Полийте оливковою олією (1 ст. Л.).
- Гасіть сайру в режимі «Гасіння» 20 хв.
- Подайте тушковану сайру з кільцями ріпчастої цибулі. На гарнір найкраще підійде варений молода картопля.
Господині на замітку:
- Якщо ви віддаєте перевагу рибу, тушковану в томатному соусі, в процесі приготування сайри додайте в мультиварку 3-4 шт. тертих помідорів. Можна покласти і невеликий шматочок лимона, який нейтралізує специфічний рибний запах і додасть пікантний смак.