Якщо бажаєте приготувати дітлахам що-небудь новеньке і смачне, вам напевно стане в нагоді рецепт домашніх котлет з рибної ікри.
Дуже часто трапляється, що при покупці непотрошеной риби, в ній виявляється ікра. Для хорошої господині – це дуже приємний бонус, адже з ікри можна приготувати додаткове блюдо для вечері або обіду. Ми пропонуємо вам спробувати зробити з неї щось схоже на котлети або оладки, а, інакше кажучи, икряники. Котлети з ікри риби виходять дуже ніжними, м’якими і смачними. Икряники особливо подобаються дітям, адже в них зовсім немає кісточок, на відміну від риби. Для приготування закуски підійде ікра як морської, так і річкової риби.
Складові:
- ікра – 350-400 г
- борошно – 100 г
- яйце куряче – 1 шт.
- цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт.
- сіль – ½ ч. л.
- перець чорний мелений – за смаком
- соняшникова олія для смаження
приготування:
- Підготуйте всі складові для приготування икряников. Спочатку почистіть цибулю і подрібніть його в кухонному комбайні, або дрібно наріжте кубиками.
- Ікру промийте під проточною водою і очистіть від плівок. Після цього помістіть її в ємність кухонного комбайна або просто в глибоку миску для змішування з іншими інгредієнтами.
- До измельченному цибулі і ікрі додайте 100 г (5 столових ложок) пшеничного борошна і одне куряче яйце. Посоліть і поперчіть за смаком.
- Змішайте всі складові до однорідної маси. За консистенцією суміш повинна вийти досить рідкою. Якщо ви додасте занадто багато борошна, зробивши масу густий, готові котлети будуть занадто сухими.
- У сковороду налийте олію і розігрійте. Потім за допомогою столової ложки викладайте підготовлену масу. Обсмажте икряники до золотистого кольору з однієї і другої сторони.
- Готові котлети з ікри промокніть паперовою серветкою, щоб прибрати надлишки рослинного жиру, і таким чином, зменшити кількість калорій. Сервировочную тарілку вистелити листям салату і поверх викладіть икряники. Подавайте їх гарячими. Як гарнір підійде картопляне пюре, відварений рис або з овочевий салат. Буде смачно, якщо полити икряники улюбленим соусом – сметанним або вершковим. Господині на замітку:
- Щоб ікряние оладки не злипалися краями під час смаження, просто викладайте їх подалі один від одного, з урахуванням того, що вони розтікаються.
- Для додання додаткової соковитості і ніжності котлет, в масу з ікрою і борошном можна додати 50-70 г білокачанної капусти, подрібненої за допомогою блендера, або невеликий шматочок соусного кабачка, тертого на дрібній тертці. Також при замісі фаршу можна додати в нього 1-2 ст.л. сметани або вершків.
- Якщо ви поспішаєте, можна приготувати икряники не окремими котлетами, а запекти в духовці одним цільним коржем.