Додайте приємний вечір саме яскравих фарб, приготувавши апетитний салат з помідорами чері. Склад інгредієнтів страви мінімальний, але любов з першої ложки ми гарантуємо!
Осінь – щедра господиня, все нам дарує нічого не приховуючи: буряк, баклажани, цибулю, моркву, картоплю і, звичайно ж, розсипи різнокольорових помідорів: червоні, жовті, помаранчеві, різноманітних форм і розмірів, які так і просяться в апетитний салат. І впевнена, в скарбничці будь-якої господині знайдеться десяток таких. Але ще один рецепт точно буде не зайвим, обов’язково стане в нагоді. Запишіть рецепт ?! Салат з помідорами чері «Амато» – смачний і незвичайний, свіжий і соковитий, приємно збудливий апетит, щось новеньке і свіженьке. Обов’язково приготуйте своїм близьким і рідним, приємно здивуйте їх, адже звичне поєднання «огірок і помідор» вже набридло. Ефект буде чудовим, я обіцяю. А якщо ще з картоплею або смаженим м’ясом! Пісня, а не салат!
Складові:
- помідори черрі – 300 – 400 г
для маринаду:
- масло рослинне – 4 ст. л.
- оцет яблучний – 2 ст. л.
- тепла вода – 150 мл
- часник – 3 зубчики
- зелень петрушки – 1/3 пучка
- цукровий пісок – ½ ч. л.
- чорний мелений перець – за смаком
- сіль за смаком.
приготування:
- У помідорів чері прибрати хвостики, добре помити і викласти на кухонний рушник, щоб вони обсохнули.
- Кожен помідор черрі розрізати на 2 частини, складаючи в чашку відповідного обсягу або банку.
- Зелень петрушки помити, обсушити кухонним рушником і дрібно нарізати ножем.
- Часник почистити, помити і натерти на дрібній тертці. Про зберігання часнику можна дізнатися тут.
- У чашку з нарізаними помідорами чері додати порізану дрібно зелень петрушки і натертий часник, акуратно перемішати.
- Приготувати маринад для салату. Для цього в окрему невелику чашку налити необхідну кількість рослинного масла, яблучний оцет, теплу воду, додати цукор – пісок, сіль і чорний перець за смаком і перемішати.
- Приготовленим маринадом залити помідори з зелень петрушки і часником, перемішати і дати настоятися мінімум 2 години.
- Дістати помідори з маринаду і покласти в салатницю. Салат з помідорів «Амато» готовий, можна подавати до столу. Смачного!
Господині на замітку:
- Якщо у Вас немає в наявності помідорів чері, використовуйте прості помідори, нарізавши їх на кілька великих часточок.
- Салат придбає чарівну забарвлення, якщо використовувати помідори черрі двох кольорів: червоні і жовті.
- Замість яблучного оцту можна використовувати апельсиновий оцет за моїм рецептом http://na-vilke.ru/apelsinovyj-uksus.html або будь-який інший 9% оцет.
- Маринад ні в якому разі не виливайте, в нього дуже смачно вмочати хліб, особливо чорний, і їсти