Хлібні тости – прекрасна основа для приготування вишуканого десерту – трубочок з начинкою з сиру і полуниці.
Пропоную оригінальний рецепт для смачного сніданку або простого дружнього чаювання. Хочете здивувати ваших рідних і приятелів, тоді зробіть ці трубочки, смажені в яйці на сковороді. В якості начинки ми будемо використовувати підсолоджений сир і полуницю. З’єднання білого хліба, яєць, сиру і стиглої полуниці, народжує десерт з ніжним смаком і тонким річним ароматом. Для реалізації кулінарної ідеї вам знадобиться менше півгодини.
Складові:
- тостовий хліб – 8 шматочків
- яйця – 3-4 шт.
- цукор – 3,5 ст. л.
- солодка сирна маса – 200-250 г
- полуниця – 200-250 г
- сіль – щіпка
- рослинна олія.
приготування
- Обов’язково використовуйте для приготування тільки свіжий житній хліб. Якщо ви візьмете несвіжий хліб, ваші трубочки будуть розвалюватися. Звичайний батон або хліб також не беріть, він має не таку м’яку консистенцію, яка нам знадобиться. Зріжте тонкі кірочки з шматочків хліба, і приберіть їх в пакет, щоб вони не підсихали.
- Розкачайте кожен шматочок злегка качалкою.
- Яйця збийте віночком з цукром, додайте дрібку солі.
- Полуницю сполосніть і наріжте на 4 частини.
- На край розкатаного шматочка тостового хліба нанесіть трохи сирної маси або сиру, на нього покладіть шматочки полуниці. Можна присипати зверху цукром, якщо вам здасться не сильно солодко.
- Звертайте хліб з начинкою в трубочки.
- Занурюйте трубочки в збиті яйця.
- Масло влийте на сковороду, добре розігрійте і смажте трубочки до золотистої скоринки протягом 3-5 хвилин. Смажити трубочки потрібно з усіх боків.
- Подавайте трубочки гарячими, зі сметаною або зі згущеним молоком.
Господині на замітку:
- Аналогічним чином можна приготувати і солоні закусочні трубочки. В якості начинки можна використовувати шматочки сиру, овочів, гриби, м’ясний або рибний фарш.
Приготування і фото: Ельба.